4 dolgot még tegyél meg, mielőtt szabadságra mész

by | dec 21, 2016 | Karriertanácsok

4.dolgot.tegyel.meg.mielott.szabadsagra.mesz_150x150Ki ne számolná már vissza a napokat így karácsony előtt? Az egész éves munka után végre eljön a várva várt pihenés.

Ahhoz azonban, hogy valóban teljes nyugalomban, munkamentesen teljen az a pár nap vagy hét, érdemes még a szabadság előtt elintézni egy-két dolgot a munkahelyen.

Értesítsd az ügyfeleket

Még ha nagyon sok ügyfelünk is van, fontos hogy tájékoztassuk őket arról, hogy mikor és mennyi időre megyünk szabadságra. Amennyiben előre szólunk, akkor a fontosabb, lezárandó ügyeket még meg tudjuk oldani. Ráadásul nyugodtabbak leszünk mi is és ők is ha tisztában vannak vele, mikortól tudnak újra elérni bennünket.Készítsünk tervet a visszatérésre

A hosszabb szabadságolás után nehéz visszaemlékezni, hogy miket hagytunk félbe decemberben. Annak érdekében, hogy könnyebben visszatérjünk a munkába, érdemes összeírni, hogy miket kell megcsinálnunk, kikkel kell egyeztetnünk, milyen határidős feladataink vannak.

Állítsunk be ’Házon kívül’ üzenetet!

Ugye te sem szeretnéd, ha épp egy jó karácsonyi film közben csörögne a céges telefonod? Mielőtt elhagyod az irodát mindenképp állíts be automatikus válaszüzenetet, hogy tudják mettől-meddig vagy szabadságon. Ha fontos a helyettesítés, akkor ebben az üzenetben megadhatod egyik kollégád elérhetőségét.

ÉRDEKES: Hogyan vedd rá magad a munkára az ünnepi időszakban?

Tiszta, rendezett asztal

Annak érdekében, hogy kellemesen teljen a visszatérés, mielőtt elmész mindenképp tegyél rendet az asztalodon! Fontos papírokat, dokumentumokat ne hagyj elől!

Te hogy szoktál szabadságra menni? Írd meg nekünk hozzászólásként!