4 dolgot még tegyél meg, mielőtt szabadságra mész

by | dec 21, 2016 | Karriertanácsok

4.dolgot.tegyel.meg.mielott.szabadsagra.mesz_150x150Ki ne számolná már vissza a napokat így karácsony előtt? Az egész éves munka után végre eljön a várva várt pihenés.

Ahhoz azonban, hogy valóban teljes nyugalomban, munkamentesen teljen az a pár nap vagy hét, érdemes még a szabadság előtt elintézni egy-két dolgot a munkahelyen.

Értesítsd az ügyfeleket

Még ha nagyon sok ügyfelünk is van, fontos hogy tájékoztassuk őket arról, hogy mikor és mennyi időre megyünk szabadságra. Amennyiben előre szólunk, akkor a fontosabb, lezárandó ügyeket még meg tudjuk oldani. Ráadásul nyugodtabbak leszünk mi is és ők is ha tisztában vannak vele, mikortól tudnak újra elérni bennünket.Készítsünk tervet a visszatérésre

A hosszabb szabadságolás után nehéz visszaemlékezni, hogy miket hagytunk félbe decemberben. Annak érdekében, hogy könnyebben visszatérjünk a munkába, érdemes összeírni, hogy miket kell megcsinálnunk, kikkel kell egyeztetnünk, milyen határidős feladataink vannak.

Állítsunk be ’Házon kívül’ üzenetet!

Ugye te sem szeretnéd, ha épp egy jó karácsonyi film közben csörögne a céges telefonod? Mielőtt elhagyod az irodát mindenképp állíts be automatikus válaszüzenetet, hogy tudják mettől-meddig vagy szabadságon. Ha fontos a helyettesítés, akkor ebben az üzenetben megadhatod egyik kollégád elérhetőségét.

ÉRDEKES: Hogyan vedd rá magad a munkára az ünnepi időszakban?

Tiszta, rendezett asztal

Annak érdekében, hogy kellemesen teljen a visszatérés, mielőtt elmész mindenképp tegyél rendet az asztalodon! Fontos papírokat, dokumentumokat ne hagyj elől!

Te hogy szoktál szabadságra menni? Írd meg nekünk hozzászólásként!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.