A boldogság titka – 8 szokás amit érdemes elhagynod

by | jún 1, 2016 | Karriertanácsok

A-boldogsag-titka_150x150Mindenkinek vannak rossz szokásai, azonban nem mindegy, hogy mennyire ártalmasak ránk nézve. Minél többször gyakoroljuk ezeket a szokásokat, annál inkább beidegződnek a viselkedésünkbe és a végén már észre sem vesszük, hogy ezt nem kellett volna, egyre inkább azonosulni kezdünk ezzel a viselkedéssel.

Jó hír azonban, hogy mindent lehet fejleszteni, így odafigyeléssel az alábbi rossz szokásokat is ki tudjuk iktatni az életünkből:

Panaszkodás

Az egyik leggyakoribb rossz szokás, hogy ahelyett hogy felvállalnánk a felelősséget és elkezdenénk megoldani a feladatinkat elkezdünk panaszkodni és másban keressük a hibát.

Pletykálkodás

Szintén sokan pletykálkodnak a munkahelyen, hogy így próbálják meg magukról elterelni a figyelmet. Figyeljünk oda, hogy a feltételezések, találgatások helyett objektív információkat keressünk.

Halogatás

A Ne hagyd az utolsó pillanata c. cikkünkből kiderül, hogy milyen káros következményei vannak a teendők folyamatos elhalasztásának! Ne halogassunk, kezdjük el pontról pontra feldolgozni a teendőket!

Csak a munka

Vannak akik a munkájukért élnek, és a folyamatos mókuskerékben elfeledkeznek a másik oldalról, a családról, barátokról, pihenésről, feltöltődésről. Hiába hajszoljuk a pénzt, ha aztán nem jut időnk annak elköltésére.

Mit gondolnak másoknak

“Amit szerinted mások gondolnak rólad, azt valójában te gondolod magadról.” (Graffiti). Az idő nagy részében bármily meglepő senki nem gondol rólunk semmit. Spóroljunk meg energiát és ne gondolkozzunk ilyeneken!

Aggódni az elmúlt és az eljövendő dolgok miatt

Legerősebben a félelem érzése hat ránk, ezért is vagyunk ezeknek a rossz szokásoknak a bűvkörében. A legnehezebb azonban leszokni arról, hogy ne aggódjunk se a múlton és ne féljünk attól, hogy mit hoz a jövő. Éljünk a jelenben!

Az eredeti cikk a Superiorhirek oldalán jelent meg.