Fordítsd előnyödre a munkából való kiesést kismamaként!

by | okt 3, 2016 | Karriertanácsok

Forditsd.elonyodre.a.munkabol.valo.kiesest_150x150Akár imádtad vagy gyűlölted a munkahelyed, rövid vagy hosszú távollétet tervezel, érdemes felhasználnod a szünetet arra, hogy átgondold mivel szeretnél foglalkozni a jövőben. Fordítsd át ezt az időt, hogy a hasznodra váljon!

Engedj magadnak időt és teret ahhoz, hogy mérlegeld mivel akarsz valóban foglalkozni. Dolgozd ki, hogy mi az amit élvezel, mi okoz örömöt a munkahelyen. Miután ezt tisztáztad magadban, kezdd el afelé irányítani a karriered, iratkozz be egy tanfolyamra, szerezz tapasztalatot, önkénteskedj, kutass, csatlakozz szakmai közösségekhez.  Hogyan kezd el? Megmutatjuk:

Határozd meg a céljaidat!

Az első lépés, hogy határozd meg a főbb karriercéljaidat. Valójában mivel szeretnél foglalkozni, mit szeretnél elérni? Mindig érdemes a célokat minél konkrétabban megfogalmazni és időponthoz rendelni! Éppen ezért legyen rövid-, közép- és hosszú távú terved!

Tekints vissza!

Annak érdekében, hogy rátalálj önmagadra érdemes visszatekinteni kicsit a múltba, tekints vissza hogy mit értél el eddig, milyen munkahelyen és milyen pozícióban dolgoztál. Mi volt az, amit nagyon élveztél a munkádban és mi volt, amitől a falra másztál?

Mik az erősségeid?

Hagyj időt arra, hogy átgondold melyek azok a készségek, képességek amelyek egyediek és hozzád köthetők? Sokszor megfeledkezünk olyanról, ami számunkra teljesen egyértelműnek tűnik, holott egyedi. Érdemes az erősségeink feltérképezéséhez az ismerőseinket, kollégáinkat is megkérdezni.

Gondold végig mi érdekel, mi a szenvedélyed!

Lehet hogy a hobbid továbbra is csak hobbi marad, de érdemes végiggondolnod mi az amivel szeretsz foglalkozni (nem az, amit mások elvárnak tőled!), mert ez hatással lehet a karrieredre is. Ha a fentieket átgondoltad akkor érdemes kialakítanod fejben a számodra ideális munkakört és munkahelyet. Emellett persze azzal is érdemes tisztában lenned, hogy mit szeretnél elkerülni! Ha van önismeretünk akkor képesek leszünk nyitott szemmel járni, és meg fogjuk találni a lehetőséget arra, hogy megvalósítsuk önmagunkat!

ÉRDEKES: Ha későn indul a karriered

Dolgozd ki a stratégiád!

Amennyiben átgondoltuk és tudjuk, hogy mivel akarunk foglalkozni a jövőben (lehet ez akár ugyanaz amivel korábban foglalkoztunk), akkor érdemes pontról pontra kidolgozni, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy elérjük a kitűzött célunkat.

Ez egy jó idő arra, hogy elkezdjük képezni önmagunkat, olvassunk szakmai könyveket, fejlesszük az idegen nyelvtudásunkat, nézzünk oktatóvideókat, vagy hallgassunk szakmai hanganyagokat vagy akár iratkozzunk be egy tanfolyamra.

A cikk forrását innen vettük.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.