Hogyan érj el változást a jelenlegi munkahelyeden?

by | ápr 1, 2016 | Karriertanácsok

Hogyan-erj-el-valtozast-a-jelenlegi_150x150Alulmotiváltnak érzed magad, vagy úgy látod nem becsülnek meg eléggé munkahelyeden? Akkor lehet, hogy itt az idő változtatni! Sokszor a változáshoz elegendő, ha jelezzük a munkáltatónak, hogy nem vagyunk elégedettek – akár a fizetésünkkel, vagy a jelenlegi feladatainkkal – és új kihívásokra, vagy más feladatkörre vágyunk.

Sokan frusztrálttá válnak, amikor valamilyen okból elégedetlenség lép fel és nem látják, hogyan tudnák megoldani. Fontos ilyenkor szem előtt tartanunk, hogy – még mielőtt megpróbálnánk új állás után nézni -, érdemes megvitatni az elégedetlenségünk okát a vezetőnkkel, mivel hogy ha nem szólunk, ő nem fog magától rájönni, hogy nem érezzük jól magunkat.  Az Undercover Recruiter cikke alapján összegyűjtöttük, mit érdemes alkalmazni ilyen esetben:

Bátorság

Amikor beszélünk a főnökünkkel, legyünk bátrak, megfontoltak és magabiztosak a kérésünkkel kapcsolatban. Ez a magatartás magától fog jönni, hogyha biztosan hiszünk a kérésünk jogosultságában. Kerüljük az agresszív, ideges hozzáállást és maradjunk végig udvariasak a beszélgetés során, de a kéréssel kapcsolatban maradjunk határozottak.

Fogadjuk el a visszautasítást

Mielőtt leülnénk a vezetővel egyeztetni készüljünk fel rá, hogy előfordulhat, hogy a beszélgetés végkimenetele nem úgy alakul, ahogyan azt reméljük. Amennyiben nemleges választ, vagy zárkózottságot tapasztalunk, akkor ne vegyük személyeskedésnek.

ÉRDEKES: Részmunkaidősből teljes munkaidős állást 

Nincs célozgatás

Fontos, hogy ne utalgassunk, ne ködösítsünk a beszélgetés során és ne próbáljuk meg rávezetni a vezetőt, hogy mit is szeretnénk tőle. Legyünk közvetlenek és egyenesek ilyenkor, pontosan fogalmazzuk meg mit szeretnénk elérni.

Gondoljuk át

Mielőtt még feltennénk a nagy kérdést, jegyezzük le a gondolatainkat egy papírra. Ez segít rendszerezni a gondolatainkat és megkönnyíti, hogy valóban a jó kérdést tegyük fel.

Vegyük figyelembe a másik fél céljait

Amikor kéréssel állunk elő hajlamosak vagyunk kizárólag a saját igényeinkre koncentrálni. Pedig az ilyen beszélgetések megfelelő kimeneteléhez érdemes számításba venni a másik fél szükségleteit is. Ezért jó, ha a kérésünket több szempontból is meg tudjuk közelíteni.

Legyünk tömörek

Ne halmozzuk a kérésünknél az okokat. Amennyiben van egy jó okunk rá, az már elég ahhoz, hogy indokolt legyen a beszélgetés.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.