Munkahelyváltás helyesen: adataink védelme

by | dec 6, 2016 | Karriertanácsok

Munkahelyvaltas.helyesen.adataink.vedelme_150x150Napjainkban egyre gyakoribbá válik a munkahelyváltás hol akaratlanul, hol pedig szándékosan egy jobb hely érdekében. A munkánk során számos adatot halmozunk fel, hasznos dokumentumokat, levelezéseket, és kapcsolati rendszert hozunk létre, amik a későbbi életünk során is hasznosak lehetnek számunkra.

Ezért fontos, hogy ha váltani készülünk, akkor legális keretek között gondoskodjunk ezen adatok mentéséről. Nézzük mire érdemes figyelni ilyenkor:

Könyvjelzősáv

Amennyiben te is szereted használni a böngészők könyvjelzőjét, akkor az évek során sok hasznos oldalt, cikket halmozol fel, amik segítenek a szakmai fejlődésedben. Ne hagyjuk kárba veszni ezeket az oldalakat, érdemes őket feljegyezni.

Ha van Google fiókunk és a böngészőbe ezzel a fiókkal jelentkezünk be akkor minden bonyodalom nélkül tudjuk gyűjteni magunknak a hasznos adatot. Figyeljünk azonban arra, hogy az utolsó munkanapunkon jelentkezzünk ki a fiókunkból!

Kontaktok mentése

Mind a telefonunk, mind pedig a céges levelezőrendszerben számos olyan partner elérhetőségeit tároljuk, akikkel a későbbiekben is tartanánk a kapcsolatot. Outlook levelezőrendszer esetén például könnyedén ki tudjuk exportálni a névjegyalbumunkat, de valószínűleg a legtöbb levelezőrendszernél van erre lehetőség. Ha nem akarunk sok időt eltölteni az utánajárással, vagy nem értünk annyira a programokhoz, akkor a fontosabb elérhetőségeket küldjük el magunknak.

ÉRDEKES: Munkahelyváltás helyesen

Az utolsó napokban érdemes egy kör e-mailt írni a munkahelyváltásunkról és ha úgy érezzük, akkor megírni a további elérhetőségeinket. Így biztosan mindenki el tud majd érni a jövőben is.

Céges telefonnál ha előfordult, hogy személyes használatra is alkalmaztuk, akkor mielőtt leadnánk érdemes a gyári beállításokat visszaállítani, hogy törölje a pluszban letöltött alkalmazásokat és minden belépési adatot rólunk.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.