Neked menne a folyamatos otthoni munkavégzés?

by | nov 2, 2016 | Karriertanácsok

Neked.menne.a.folyamatos.otthoni.munkavegzes_150x150A többség imád otthonról dolgozni, mert jóval kényelmesebb, mint a munkahelyen (persze ha megvan a technikai háttér hozzá úgy mint saját számítógép, otthonról elérhető céges hálózat, levelezőrendszer, stb.). Azonban kérdéses, hogy vajon hosszú távon is működőképes lenne  számunkra az otthoni munka.

Ha olyan lehetőséget kapnánk a munkáltatótól, hogy heti 3 napot otthonról dolgozhatunk egyből ezt választanánk, pedig nem biztos, hogy ez a munkarend passzol a személyiségünkhöz. Nézzük meg, milyen problémákkal kerülhetünk szembe a hosszan tartó otthoni munkavégzéskor:

Motiváció fenntartása

Amikor otthon vagyunk számos dolog elterelheti a figyelmünket… Jó lenne kitakarítani, akkor már be is tehetnénk egy mosást, miért ne főzzünk magunknak rendes ételt és a többi. Ilyenkor nehéz egyedül a munkára összpontosítani, márpedig ilyenkor ugyanúgy reggel 8-tól délutánig a céges dolgokkal kellene foglalkoznunk. Amennyiben kellő önuralommal rendelkezünk, akkor valószínűleg hosszú távon is eredményesen tudunk dolgozni otthonról is. Ellenkező esetben segíthet, ha már a nap elején beosztjuk az időnket és kijelölünk egy külön helyet a munkavégzéshez.

Függetlenség

Sokan akkor a legproduktívabbak, amikor felügyelet nélkül tudnak dolgozni, a többiektől távol, csendben. Szeretik ha nem szakítják őket félbe, ha ők tudják beosztani a saját idejüket. Ezzel szemben mások akkor eredményesek ha „rá vannak kényszerítve”, ha látják, hogy körülöttük mindenki dolgozik, örülnek ha akár még személyesen is emlékeztetik őket egy-egy feladatra, mert így biztos, hogy elvégzik azt.

ÉRDEKES: Hogyan győzzük meg a főnökünket, hogy otthonról dolgozhassunk?

Kommunikáció

Amikor otthonról dolgozunk, akkor nem (vagy csak nehézkesen) tudunk részt venni a megbeszéléseken, nem látjuk ki mikor megy ebédelni, ki betegedett le, ki kit helyettesít és még sorolhatnánk. Home office során sokszor nehézkesebb a kommunikáció is. Ráadásul sokan nem figyelnek ilyenkor arra, hogy ugyanúgy elérhetőek legyenek a legtöbb csatornán (mobil, e-mail, skype) mint máskor. Nem beszélve arról, hogy vannak olyan dolgok amiket e-mailben nem tudunk megbeszélni, vagy sokkal több időt vesz igénybe mintha szemtől szemben magyaráznánk el.

Neked mi a véleményed a fentiekről? Írd meg nekünk hozzászólásként, hogy mit tapasztaltál az otthoni munkavégzésed során?

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.