Milyen hosszú legyen a motivációs leveled?

by | jan 4, 2016 | Önéletrajz és motivációs levél

Milyen-hosszu-a-motivacios-leveled_150x150Először is szeretnék minden olvasómnak sikerekben és eredményekben gazdag boldog új esztendőt kívánni. Sokan vannak, akik valamilyen fogadalmat tesznek ilyenkor. Egészségesebben élnek, többet sportolnak, vagy éppen egy jobb állást szereznek… A 2016-os év első bejegyzésnek témája egy örökzöld téma, a motivációs levél lesz.

A motivációs levél ideális hosszáról megoszlanak az elképzelések. Nekem az a véleményem, hogy a kevesebb több. Elmondom miért:

A kaliforniai Saddleback College kiadott egy tanulmányt, amely arra a kérdésre igyekezett választ találni, hogy az amerikai munkaadók oldaláról nézve melyek az ezzel kapcsolatos elvárások. Legyen a levél minél rövid, vagy legyen minél hosszabb és részletesebb?

ÉRDEKES: Ön tervezi, hogy gyermeket szül? Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

A válaszokból az derült ki, hogy a munkaadók 70%-a a rövidebb, maximum 1 oldalas motivációs levelet részesítik előnyben, vagy a leveled legyen minél rövidebb és könnyen áttekinthető.

Természetesen az is fontos, hogy hogyan gazdálkodsz a rendelkezésre álló 1 oldallal!

A legfontosabb, amit nem győzök elégszer hangsúlyozni a tréningeken, hogy állítsd párhuzamba a tanulmányaidat, a képességeidet és a szakmai tapasztalataidat a kiírásban szereplő elvárásokkal.

– A bevezetésben leírod, hogy melyik pozícióra jelentkezel, és hogy hol láttad a hirdetést. A következő mondatokat használhatod:

“Nagy Gábor vagyok, és az XYZ Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Kft. honlapján meghirdetett pénzügyi elemző állásra jelentkezem.”

– Aztán 3-4 bekezdésben leírod, hogy miért vagy alkalmas jelölt, miért érdemes behívni téged az állásinterjúra:

„Mindig pénzügyi területen képzeletem el a jövőmet, és a főiskolán megszerzett pénzügyi és matematikai szaktudás megerősített a döntésemben.”

– A motivációs levelet mindig azzal zárd, hogy szeretnél lehetőséget kapni egy személyes bemutatkozásra, vagyis egy állásinterjúra.

„Köszönöm, hogy mérlegeli a jelentkezésem, és örömmel vennék részt cégénél egy állásinterjún az ön által megadott időpontban.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.