6 tipp, hogy pozitív maradj a hosszas álláskeresés alatt

by | márc 24, 2017 | Álláskeresési tippek

6.tippp.hogy.pozitiv.maradj_150x150Az álláskeresés, karrierváltás, új munkahely találása nehéz feladat, és sokszor ér csalódás, kudarc közben, így nehéz pozitívnak maradni. Pedig a lelkesedés minden egyes állásért, amire jelentkezel, az odaadó munka az álláspályázatok megírásában nélkülözhetetlen a sikerhez. Ezzel a pár tippel életben tarthatod az ambícióidat, törekvéseidet.

1. Tedd túl magad a veszteségeiden!

Elvesztetted az állásod, ezen már nem tudsz változtatni! Ne rágódj hosszan azon, hogy mi volt az oka! Lehet, hogy a gazdasági körülmények, lehet, hogy a rosszindulatú főnök/kollégák, lehet, hogy te magad hibáztál. Fogalmazd meg a higgadt válaszodat arra az állásinterjú kérdésre, ami azt firtatja, miért vesztetted el a munkád, és lépj tovább! Már nem fontos, hogy hónapokkal ezelőtt az az ügy a cégnél milyen nehezen, rosszul ment. Ahogy nem fontos az sem, hogy általános iskola harmadik osztályában fekete pontot kaptál, mert nem volt kész a házi feladatod…

2. Fogadd el, hogy lehet rossz napod!

Ahogy a munkában, úgy az álláskeresésben is vannak napok, amikor semmi sem sikerül. Ez nem jelenti azt, hogy ez már mindig így lesz! Lehet, hogy másnap már megérkezik az a siker, amit egy több hónappal ezelőtti jól megírt álláspályázatodnak köszönhetsz.

ÉRDEKES: A meditáció hatása a karrieredre

3. Összegezd és tervezd a napjaidat!

Akármilyen rossz napod is volt, este tedd fel magadnak a kérdést: mi volt benne az a 3 jó dolog, ami segítette az álláskeresésed? Nem baj, ha épp nem találod ezeket, akkor tedd fel a következő kérdést: holnap mi lesz az a 3 dolog, amit mindenképpen meg fogsz tenni? Ígérd meg magadnak, hogy megteszed, és tedd is meg másnap!

4. Örülj a kisebb sikereknek is!

Találtál egy álláshirdetést, amit szinte szó szerint rólad írtak? Remek pályázatot írtál rá? Behívtak állásinterjúra? Ez mind-mind olyan siker, aminek érdemes örülni.

5. Folyamatosan készülj a sikerre!

Ha behívtak egy állásinterjúra, mindig tervezd meg a kérdéseidet, amiket majd te felteszel! Az állásinterjú kérdéseket gyakorolhatod akár mobil applikációk segítségével is. Pl. az app által véletlenszerűen feltett kérdésekre mindig lelkiismeretesen válaszolj magadnak, hangosan, mintha tétje lenne! És van is, a gyakorlat, a hozzáállás a kérdésekhez ezzel fejlődik, csiszolódik. Ha pedig minden nap állásinterjús kérdésekkel foglalkozol, az azt is jelenti, hogy elhiszed magadról, hogy állásinterjúkra fogsz eljutni, nem veszíted el a reményt.

6. Mozogj!

A legjobb stresszlevezető tevékenység a sport. Akár egy könnyed séta a szép tavaszi napsütésben, akár egy erőteljes futás, vagy épp jógagyakorlatok segíthetnek a stresszt leküzdeni. A testmozgás oldja a szorongást, javítja a hangulatot, azonnali sikerélményt ad, így a depressziós állapot ellen is hatásos. Elősegíti a hangulatjavító szerotonin hormon, valamint a fájdalomcsillapító és általános jóérzést okozó endorfinok felszabadulását az agyban. Válaszd azt a sportágat, ami a leginkább megfelel neked!

JobAngel cikkei minden olyan kérdésre választ adnak, amely az álláskereséshez kapcsolódik. Nézz szét közöttük, tudd meg mi a fontos egy állásinterjún, mit kell tudni a próbaidőről, vagy, ha nem kaptál meg egy állást, hogyan tudsz talpra állni és újult erővel belevetni magad a munkakeresésbe.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.