Nemek közti bérszakadék – még 85 évet várhatunk a fizetésbeli egyezőségre

by | febr 28, 2017 | Fizetés

Nemek.kozti.berszakadek_150x150A PwC 2017 -es februári tanulmányában vizsgálta a férfiak és nők közötti fizetésbeli különbségeket az OECD országaiban.  A tanulmány alapján napjainkban a legtöbb helyen még mindig kevesebbet keresnek a nők mint a férfiak.

Az OECD országokban egy átlagos dolgozó nő 16%-kal kevesebbet keres az azonos pozíciójú férfinál.

ÉRDEKES: 2017. évi minimálbér

Az északi országoknál, Izlandon, Svédországban és Norvégiában a legjobb helyzet, a legrosszabb pedig Mexikóban, Koreában és Görögországban. Hazánk körülbelül a középmezőnyben helyezkedik el:

pwc_600x314(1)

Forrás: PwC

A felmérés szerint a jelenlegi folyamatokat figyelembe véve a legtöbb országban 50 éven belül fog eltűnni a nemek közti bérkülönbség. A legjobb kilátása Lengyelországnak, Luxemburgnak és Belgiumnak van, a legrosszabb pedig Koreában, Spanyolországban és Németországban. Hazánkban 2102-re jósolják a fizetések kiegyenlítődését, ami 85 évet jelent nekünk.

pwc_600x314(2)

Forrás: PwC

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.