Erre számíthatsz, ha Németországban szeretnél elhelyezkedni

by | dec 5, 2017 | Hírek

Eldöntötted már, hogy Németországban dolgoznál, de még nem tudod, hogy mire számíts? Milyen szintű nyelvtudással tudsz elhelyezkedni, és milyen típusú munkalehetőségek vannak?

Cikkünkben Kovács Krisztiántól, az R-Kraft munkaközvetítő cég ügyvezetőjétől kértünk tanácsokat, mivel ők már 2011 óta segítenek az álláskeresőknek Németországban elhelyezkedni.
Elsőként érdemes állást találnunk még azelőtt, hogy mindent összecsomagolnánk és útnak indulnánk. Így sokkal kényelmesebb és biztonságosabb lesz az új életünk.

Mi van a nyelvismerettel?

A nyelvtudás tekintetében sokan úgy gondolják, hogy majd kint ráérnek megtanulni a nyelvet, hiszen a szükség nagy úr. Azonban már egyre inkább jó nyelvtudásra van szükség ahhoz, hogy munkát vállaljunk Németországban. Ezt az R-Kraft kinti partnere, a SWISSPORT International földi kiszolgáló társaság is megerősíti.

„A reptéri munkát megelőzi egy három hetes képzés, mely németül zajlik és a munkavégzés során is szükség van a tiszta és érthető német nyelvű kommunikációra.”

A fentieknek megfelelően ezért mielőtt kiutaznánk érdemes nyelvi képzéseken részt venni, szintre hozni magunkat német nyelvből. Ilyen képzéseket az R-Kraft is biztosít.

Mire számíthatunk?

Németországban teljesen más mentalitásra számíthatunk az általuk kínált repülőtéri állásokban összehasonlítva a magyar fizikai munkás pozíciókkal. „Itt nagyon figyelnek a pihenőidők kiadására, és az arra kijelölt pihenőszobák felszereltségére. Mind a munkaruházat mind a munkafeltételek nyugati színvonalúak, valamint még a szabadnapokat is úgy adják ki, hogy az embernek egy hónapban egyszer legyen lehetősége és elég ideje hazautazni a családjához. Persze mindehhez pontosság, nagy munkabírás és fegyelem is szükséges. Itt elvárják, hogy túlteljesítsük a 100 százalékot, látniuk kell rajtunk, hogy szeretünk és akarunk is dolgozni.”

Milyen munkalehetőség van?

A cég jelenleg a müncheni repülőtérre keres Rakodó és eszközkezelő munkatársakat! Az álláslehetőség részleteit az alábbi linkre kattintva tudod megtekinteni: Tovább az állásra

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.