Hatalmasat emelt az OBI a dolgozók bérén

by | jan 11, 2017 | Hírek

Hatalmas.beremeles.OBI_150x150Rekordot dönt idén az OBI – két év alatt 44 százalékkal emeli meg a dolgozók bérét, ezzel kiemelkedve a kiskereskedelmi láncok közül.

A béremelést már a tavalyi év elején elkezdték, akkor 4%-kal emelték meg az összes dolgozó fizetését 7 év után először. Akkor azt ígérték, hogy az értékesítés volumenének növelésével további emelést hajtanak majd végre.

Kattints ide és nézz körül az OBI friss állásajánlatai között >>

Az értékesítési számok emelkedtek, de még sem történt semmi változás a bérekben, ezért tavaly nyáron sztrájkhelyzet alakult ki. „A vezetők különösen nagy nyomásként értékelték, hogy az üzletlánc törzsgárdája – közöttük például csoportvezetők, osztályvezetők – közül sokan kilátásba helyezték, hogy távoznak a lánctól.”  Ennek következményeként 15%-ot emeltek a béreken, így a tavalyi évben közel 20%-os volt a béremelés.

Annak érdekében pedig, hogy elkerüljék a fizetések összetorlódását a garantált bérminimum-emelés miatt – idén újabb, 23-25 százalékkal emelik idén a dolgozók bérét.

Forrás: http://index.hu/gazdasag/allas/2017/01/11/nagy_beremeles_jon_az_obiban/

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!