Idén már munkaszüneti nap lehet a nagypéntek

by | febr 24, 2017 | Hírek

Iden.mar.munkaszuneti.nap.lehet_150x150A héten kezdődött meg a parlamenti vita arról, hogy munkaszüneti nappá nyilvánítsák-e a nagypénteket. Tekintve, hogy mindegyik frakció támogatta az ötletet így valószínűsíthető, hogy már idén, április 14-én meglesz az első ilyen szabadnap.

Nagypéntek a húsvét előtti péntek, amikor Jézus Krisztus szenvedéséről, haláláról emlékezünk meg.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításáról:

„Fontos lépés lenne az ország, a nemzet keresztény önazonosságának helyreállításában, és nemcsak a családok életminőségét, de a munkaerő képességét is javítja, növelve a regenerálódás lehetőségét.” (Forrás: Portfolio)

A nagypéntekkel együtt így összesen 11 munkaszüneti napunk lesz az évben. A 2017. évi munkaszüneti napok teljes listájáról már korábbi cikkünkben (Munkaszüneti napok 2017-ben) írtunk.

A nagypéntek mellett azt is hallani, hogy a december 24-e Szentestét is szeretnék munkaszüneti nappá nyilvánítani.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.