Hogyan vészeld túl az influenzajárványt a munkahelyen?

by | jan 23, 2017 | Karriertanácsok

Hogyan.veszeld.tul.az.influenzajarvanyt.a.munkahelyen_150x150Számos kórházban vezettek be a napokban látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Már körülbelül egy hete hallani a rádiókban, hogy milyen méreteket öltött az influenzások száma.

Most fokozottan kell vigyáznunk magunkra, ha nem szeretnénk táppénzre menni, vagy szabadságot kivenni emiatt. Mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt?

Menekülj a tüsszentések elől!

Az influenza cseppfertőzéssel terjed, így aki köhög vagy tüsszent már gyanús lehet! Próbálj kellő távolságot tartani az emberektől, kerüld a zsúfolt helyeket!

Moss kezet!

Fokozottan ügyelj ilyenkor a higiéniára, gyakrabban mosd meg a kezed meleg vízzel és szappannal.

Igyál sok vizet!

Nagyon fontos – nem csak ilyenkor – hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk! Reggel már készítsünk be magunknak egy (legalább) 1,5 literes vizet és igyuk meg a nap végéig.

Étkezz egészségesen!

Nem árt ilyenkor kicsit megerősíteni az immunrendszerünket, rendszeresen szedjünk C-vitamint és vitamindús, valamint rostban gazdag ételeket fogyasszunk.

ÉRDEKES: A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

Szellőztess!

Ne bukóra állítsuk az ablakot, hanem időközönként tárjuk ki teljesen egy 5 percre. Ennyi idő alatt már kellően átszellőzik a szoba.

Fertőtleníts!

Ha van lehetőségünk akkor alkoholos fertőtlenítővel törölgessük át az íróasztalunkat, az egeret, billentyűzetet, telefont és egyéb olyan kelléket amit gyakran használunk.

Home office

Ha már kezded magadon érezni a tüneteket, akkor inkább kérd meg a főnöködet, hogy hagy dolgozhass otthonról, ne fertőzd meg a többieket! Fontos azonban, hogy az influenzát sok pihenéssel és folyadékkal lehet kikúrálni, így az a biztos, ha ilyenkor egyáltalán nem foglalkozol semmivel, csak az alvással!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!