Hogyan vészeld túl az influenzajárványt a munkahelyen?

by | jan 23, 2017 | Karriertanácsok

Hogyan.veszeld.tul.az.influenzajarvanyt.a.munkahelyen_150x150Számos kórházban vezettek be a napokban látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Már körülbelül egy hete hallani a rádiókban, hogy milyen méreteket öltött az influenzások száma.

Most fokozottan kell vigyáznunk magunkra, ha nem szeretnénk táppénzre menni, vagy szabadságot kivenni emiatt. Mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt?

Menekülj a tüsszentések elől!

Az influenza cseppfertőzéssel terjed, így aki köhög vagy tüsszent már gyanús lehet! Próbálj kellő távolságot tartani az emberektől, kerüld a zsúfolt helyeket!

Moss kezet!

Fokozottan ügyelj ilyenkor a higiéniára, gyakrabban mosd meg a kezed meleg vízzel és szappannal.

Igyál sok vizet!

Nagyon fontos – nem csak ilyenkor – hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk! Reggel már készítsünk be magunknak egy (legalább) 1,5 literes vizet és igyuk meg a nap végéig.

Étkezz egészségesen!

Nem árt ilyenkor kicsit megerősíteni az immunrendszerünket, rendszeresen szedjünk C-vitamint és vitamindús, valamint rostban gazdag ételeket fogyasszunk.

ÉRDEKES: A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

Szellőztess!

Ne bukóra állítsuk az ablakot, hanem időközönként tárjuk ki teljesen egy 5 percre. Ennyi idő alatt már kellően átszellőzik a szoba.

Fertőtleníts!

Ha van lehetőségünk akkor alkoholos fertőtlenítővel törölgessük át az íróasztalunkat, az egeret, billentyűzetet, telefont és egyéb olyan kelléket amit gyakran használunk.

Home office

Ha már kezded magadon érezni a tüneteket, akkor inkább kérd meg a főnöködet, hogy hagy dolgozhass otthonról, ne fertőzd meg a többieket! Fontos azonban, hogy az influenzát sok pihenéssel és folyadékkal lehet kikúrálni, így az a biztos, ha ilyenkor egyáltalán nem foglalkozol semmivel, csak az alvással!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.