Iskola mellett szeretnél pénzhez jutni?

by | szept 11, 2017 | Karriertanácsok

Iskola.mellett.szeretnel.penzhez.jutni_150x150Aki az iskola mellett elkezd dolgozni, az nem csak pénzzel lesz gazdagabb.

Általában fiatalkorban azért gondolkozunk a korai munkavállaláson, mert szeretnénk anyagilag kicsit függetlenedni a szülőktől, pedig ennél sokkal többet nyerünk a munkavállalással.

Munkakörnyezet, kultúra

Egy munkahely sok mindenben különbözik az iskolától. Eleve az emberek életkora, érdeklődési köre, szakmai tudása jóval különbözőbb. Mindegyik munkahelynek van ráadásul egy sajátos hangulata, légköre.

Rendszerhez való hozzászokás

Bármilyen munkát is vállalnál, az biztos, hogy a legtöbb munkafolyamat be van szabályozva. Mindennek megvan a lépése, hogy milyen sorrendben kell haladni, kit milyen ügyben lehet keresni.

Új emberek megismerése

Ahogy írtuk fentebb, sok szempontból különböző emberekkel találkozhatsz a munkahelyen. Lehet, hogy új barátokra is teszel majd szert, illetve olyan ismeretségekre, akik a későbbiek folyamán a segítségedre lehetnek.

Helyzetek kezelése

Elképzelhető, hogy adódnak majd olyan szituációk, amiket elsőre úgy érzel, hogy nem fogsz tudni megoldani és találkozhatsz olyan emberekkel is, akiket kellemetlennek tartasz majd.  Viszont minél több ilyen helyzetbe kerülsz, annál könnyebben fogod tudni majd kezelni. Az embereknél is, minél eltérőbb embertípusokkal hoz össze a sors, annál többet tudsz fejlődni te magad is.

Ismeretek tágítása

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy mennyi új dolgot tanulhatsz meg. Akár olyan helyen sikerül elhelyezkednek, ami passzol a további elképzeléseidbe (ezek általában a szakmai gyakorlati helyek), vagy ha diákmunkát vállalsz egy moziban, kávézóban, gyorsétteremben, stb. Mindkettővel nyersz, gazdagítod az ismereteid.

Kedvet kaptál a munkavállaláshoz? Nézd meg a legfrissebb RÉSZMUNKAIDŐS állásokat, valamint a DIÁKMUNKA és SZAKMAI GYAKORLAT kategóriákhoz kapcsolódó betöltetlen álláshelyeket.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.