Növeli a produktivitást, de a csapategységet is. Mi az?

by | ápr 11, 2017 | Karriertanácsok

Noveli.a.produktivitastl_150x150A munkavégzés minimum 8 órát elvesz egy napunkból, amibe még nem számít bele az ebédszünet és az utazás sem, amelyekkel együtt akár napi 10 órában lefoglalhat bennünket a munkánk. Ez rengeteg, főlek tavasszal és nyáron, amikor szívesebben töltenénk az időnket a szabadban.

Folyamatos időhiány

Mivel úgy érezzük, hogy a munka miatt nem sok mindenre marad időnk, ezért priorizáljuk a teendőinket. Első helyen általában a szeretteink és a szórakozás áll, hiszen mindenki szeretne kikapcsolódni és lazítani egy kemény munkanap után. A sportolás sok ember életéből kimarad, mert úgy gondolják, hogy nincsen rá idejük. Olyan tevékenységként tekintenek rá, amivel elveszik az időt más olyan elfoglaltság elől, ami pihentető és pozitív hatással van rájuk. Azonban ez téves következtetés.

A sport pihentető

A sport, amellett, hogy jótékony hatással van a szervezetünkre és csökkenti a stresszt, a munkahelyi teljesítményünket is növeli. Javítja a koncentrációs képességünket, gyorsabban tanulunk a rendszeres mozgásnak köszönhetően és a figyelmünk is kevésbé lankad. Sokan úgy gondolják, hogy munka után tudnak csak sportolni, azonban akár az ebédszünetben is érdemes mozognunk, a lehetőségeinkhez mérten. Ha rugalmas munkaidőben dolgozunk, elmehetünk edzeni, de akinek erre nincsen lehetősége, frissítő tornamozdulatokat csinálhat vagy sétálhat egy rövidet az ebéd után.

ÉRDEKES: Mire tanít a sport?

Motiváljuk egymást

A sport a munkahelyi légkörre is pozitív hatással lehet, hiszen a munkatársakkal sportolással egybekötött csapatépítést is szervezhetünk. Ha amúgy is sportolunk, akkor ez nem jelent plusz időt a számunkra, ha pedig nem része az életünknek a rendszeres testmozgás, akkor könnyen motiválhatnak bennünk kollégáink.

Lehetőségünk van más oldalukról is megismernünk a többieket, ami által hatékonyabban tudunk együttműködni. A cégek is szívesebben támogatják az ilyen típusú csapatépítéseket. Akár versenyekre is benevezhetünk együtt, így a közös cél még jobban növeli a csapatszellemet.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.