Tippek karrierváltáshoz

by | febr 8, 2017 | Karriertanácsok

Tippek.karriervaltashoz_150x150Van, hogy idővel rájövünk, teljesen mással szeretnénk foglalkozni. Előfordul az is, hogy az adott munkakörünk egy másik területe válik érdekessé. Bárhogy legyen is, ahhoz hogy elérjük a céljainkat érdemes tervezni és lépéseket tenni az új irányba.

Cikkünkben összefoglalunk pár tippet, ami segíthet közelebb vinni minket az új lehetőségek felé:

Tudatosítsd magadban, hogy hol akarsz dolgozni, vagy hogy mivel akarsz foglalkozni.

Első lépésként szánjunk időt arra, hogy átgondoljuk mit is szeretnénk igazán, csak ezt követően lehet megtervezni a következő lépést. Amennyire lehet konkretizáljuk magunkban, hogy mivel szeretnénk foglalkozni!

Szólj az ismerősöknek

Beszélgessünk a barátokkal, ismerősökkel arról a területről/munkahelyről/pozícióról, amiben megszeretnénk vetni a lábunkat. A LinkedIn-en is érdemes utánanézni a cégnek, hogy kik dolgoznak ott – lehet, hogy van közös ismerősünk az ottani szakemberrel, HR-essel?

Szerezzünk tapasztalatot

Segítsünk be a munkatársainknak, csatlakozzunk be új projektekbe, önkénteskedjünk – a lényeg, hogy próbáljunk meg egy kis tapasztalatot szerezni ami kicsit is köthető ahhoz a területhez ahol dolgozni szeretnénk. Keressünk rá álláshirdetésekre és nézzük meg milyen elvárásokat támasztanak abban a pozícióban/azon a munkahelyen, így pontosan láthatjuk, hogy miben kell fejlődnünk. Amennyiben már rendelkezünk a szükséges tapasztalattal akkor érdemes azokra irányítani a figyelmet az önéletrajzunkban és a LinkedIn profilunkon.

ÉRDEKES: Hogyan építs a hobbidból karriert?

Kutass!

Nézzünk utána milyen a piac, milyen változások, szakmai csoportok vannak az adott területen, kik dolgoznak benne. Amennyiben van lehetőségünk közeli emberrel beszélni, akkor kérjük ki a véleményét, mi szükséges a karrierváltáshoz, tud-e javasolni/ajánlani dolgokat?

Fejlődj az adott szakterületen

Hogyha teljesen kezdők vagyunk az új szakterületen, akkor érdemes egy tanfolyamra beiratkozni, vagy online ingyenes kurzusokat nézni, szakmai cikkeket olvasni.

Maradj pozitív

A legfontosabb azonban, hogy nincs olyan dolog, amit ne lehetne megtanulni. Higgy magadban, maradj pozitív, így az emberek is szívesebben segítenek majd!

Az ötletet innen vettük.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.