Tragédiák az irodában

by | febr 23, 2017 | Karriertanácsok

Tragediak.az.irodaban_150x150Életünk legnagyobb részét munkával, munkahelyen töltjük, így a munkatársak között természetes módon kialakul olyan kötődés, ami egymással törődést is jelent, vagy akár barátságot. A kollégák nem közömbösek egymásnak egy egészséges szervezetben, ennek gazdasági és emberi okai, hasznai is vannak.

A jól együttműködő kollégák hatékonyabban dolgoznak, és egy kellemes érzelmi-értelmi légkörben jól is érzi magát mindenki, így a fluktuáció is kisebb.

Néha azonban tragédia történik: akár egy válás, vagy haláleset vagy tartós betegség a családban, vagy maga a kolléga lesz súlyos beteg. A szervezeti „közös lélek” dolgozni kezd: a kollégák empátiát mutatnak, segítségüket ajánlják fel, részvétet nyilvánítanak, folyamatosan érdeklődnek a beteg hogyléte felől.

Ezzel viszont nagyon óvatosan kell bánni, mert lehet, hogy inkább ártunk, mint használunk vele. Lehet, hogy a kolléga épp kiszakadni vágyik a tragédiával telt környezetből, és a munkahely, munka maga a menekülési lehetőség számára. Ezért az első lépést mindenképpen meg kell hagyni neki. Ha megtudjuk, hogy haláleset történt a családban egy részvétnyilvánításon túl többet ne tegyünk – ha csak nem ő maga kér segítséget, vagy ő maga dönt úgy, hogy beszélni akar róla. Ne kíváncsiskodjunk, mert valószínűleg nem tesz jót neki, ha el kell mondania részleteiben, hogy pl. hogyan halt meg balesetben a gyermeke…

Ha hosszabb távon megoldható problémája adódik, pl. tartósan beteg lett a gyermeke, ne érdeklődjünk folyamatosan. Jó szándékkal érdeklődve, valóban törődve a kollégával is eljuthatunk oda, hogy többször el kell mondania: még nincs változás, nincs javulás, nem történt semmilyen előrelépés. Ez az ő javát sem szolgálja, hiszen pont azt mondja ki az érdeklődésre válaszul, amivel nehéz szembesülnie. És valószínűleg a családtagok is érdeklődnek, nekik is el kell mondania. Ha egyébként rossz prognózisú, halálos betegségről van szó, akkor is próbáljuk megállni a vigasztalást. Nem tudjuk, akarja-e hallani, vagy inkább távol tartaná magától a témát, legalább a munkahelyen. Ha érdeklődünk, ezt tegyük ritkán, és a beszélgetés végén kérdezzük meg, mikorra vár változást. Annál előbb ne érdeklődjünk újra.

Kerüljük a biztatást, mert visszájára fordulhat: „túl leszel ezen is”, „erős vagy, le tudod győzni”, „sokaknak sikerült, neked is fog” – hallja a jószándékú frázisokat, de nem tud vele mit kezdeni. Ő most épp kétségek közt vergődik, nem tudja elég erős-e, le tudja-e győzni az adott problémát. Elvárásként tekint az ilyen biztatásokra, és kudarcként éli meg, ha nem úgy halad a megoldással, ahogy a vélt elvárás szerint kellene.

ÉRDEKES: Elsírtad magad a munkahelyeden?

Kerüljük a tanácsadást is, ha laikusok vagyunk a témában: a csodaszerek, csodadoktorok, csodaügyvédek, csodaintézmények, csodamódszerek ajánlása olaj a kétségbeesés tüzére. Főleg betegség esetén fontos, hogy leginkább a szakorvosok, szakértők által javasoltakat tartsa be, nincs is annál ártalmasabb, mikor egy logisztikus a szomszédja csodás gyógyulásán okulva ajánl egy csodaszert…

A szervezet egy másikfajta reagálása lehet, hogy a kollégák zavarba jönnek: mit is mondjanak annak, akit épp tragédia ért? Inkább hozzá sem szólnak, kerülik a társaságát. Ez legalább olyan rossz, mint a túlzott érdeklődés. Ő ilyenkor azt érzi, hogy magára marad a problémával, őrlődik benne, és ráadásul a munkahelyén is megváltoztak a dolgok. Kerülik őt, egyre fagyosabb a levegő körülötte, ettől is rosszul érzi magát, tetézve a rossz érzéseit.

Sose legyen beszédtéma a problémája a háta mögött. Nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor a társalgó csapat elhallgat, amint ő belép az irodába…

Akit bármilyen tragédia ért, arra vágyik, hogy bárcsak ne történt volna meg. Ezért, ha lehetséges, próbáljunk meg vele pont úgy viselkedni, mint azelőtt. Hogy valamennyi megmaradhasson számára a „régi”, tragédia előtti életéből.

JobAngel cikkei minden olyan kérdésre választ adnak, amely az álláskereséshez kapcsolódik. Nézz szét közöttük, tudd meg mi a fontos egy állásinterjún, mit kell tudni a próbaidőről, vagy, ha nem kaptál meg egy állást, hogyan tudsz talpra állni és újult erővel belevetni magad a munkakeresésbe.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.