Ezek az önéletrajz hibák riasztják el a HR-eseket

by | márc 20, 2017 | Önéletrajz és motivációs levél

Ezek.az.oneletrajz.hibak_150x150Számos cikket írtunk már korábban az önéletrajzzal kapcsolatban, de a tapasztalataink alapján még mindig sokatoknak segítség, ha összefoglaljuk ismét mely hibákat célszerű elkerülni az önéletrajzírás során.


Helyesírási hibák

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni mennyire fontos, hogy mielőtt elküldöd az önéletrajzod egy állásajánlatra, mindenképp nézd át még egyszer az önéletrajzodat helyesírási szempontból is. Nagyon sok olyan CV érkezik be hozzánk és a partnereinkhez is ami tele van hibával. Akkor a legkellemetlenebb ez, amikor ráadásul kiemeljük, hogy az egyik fő erényünk a precizitás…

Amennyiben Word dokumentumban szerkesztjük a CV-t, akkor az is segítség lehet ha átváltunk másik betűtípusra az ellenőrzésig. Ez azért válhat be, mert egy teljesen más betűtípust még nem szokott meg a szemünk így nem fog elsiklani a hiba felett. További megoldás lehet, ha egy ismerősünkkel, családtagunkkal olvastatjuk át, mielőtt küldésre kerülne a sor.

Alulképzettség, tapasztalat hiánya

Sokan jelentkeznek olyan pozícióra, amiben egyáltalán nem jártasak az önéletrajzuk alapján. Mostanában egyre többen szeretnének karriert váltani, teljesen más irányba elindulni vagy azért, mert elegük lett a jelenlegi munkájukból, vagy rájöttek, hogy mással szeretnének foglalkozni.  Nincs is ezzel semmi baj, azonban ilyenkor rá kell mutatni az önéletrajzban, hogy valamilyen szinten akár korábbi munkakörben érintőlegesen foglalkoztunk a feladattal, vagy olyan készséggel rendelkezünk ami a leendő munkakörhöz illik. Képezzük magunkat az adott szakterületen és próbáljunk meg tapasztalatot szerezni, ha van rá lehetőségünk. Emellett pedig ilyenkor célszerű az önéletrajzban egy célkitűzés részt is feltüntetni, hogy megmagyarázzuk mit szeretnénk. Fontos tudni, hogy ilyenkor sajnos a legtöbb esetben „legalulról” kell kezdeni, ezért olyan pozíciókat pályázzunk meg.

ÉRDEKES: Túl késő váltani?

Túl sok állás túl rövid idő alatt

Noha ma már egyre ritkább az, ha valaki hosszú éveket tölt el egy munkahelyen mégis azt a lojalitás számlájára írják. Éppen ezért ha valaki akár évente váltja a munkahelyét az sok HR-es szemében válik megbízhatatlanná, „ugrándozóvá” akire hosszú távon nem lehet számítani.

Fénykép

Nagyon sokan nem frissítik az önéletrajzukban a fényképüket, hanem a régi, „jól bevált” képet használják fel akár 5 év elteltével. Az évek alatt az ember nagyon sokat tud változni és kellemetlen pillanatokat tud okozni a HR-eseknek ha egy teljesen „más ember” jelenik meg az interjún.

Nem gondolnánk, de sokszor a jelentkezés akár ilyen apróságnak tűnő dolgokon bukik el. Figyeljünk a fentiekre, mert ezek azok a dolgok, amelyeknek a nagy részét könnyedén tudjuk orvosolni! Sikeres álláskeresést és pályázást kívánunk!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.