Hatékonyabban szeretnél állást keresni? Változtass magadon is!

by | okt 31, 2018 | Álláskeresési tippek

Bár természetesen nagyon fontos, hogy álláskeresés esetén jelen legyünk a közösségi média különböző platformjain, illetve regisztrált felhasználói legyünk egy állásportálnak, de érdemes a nem számítógépes tényezőkre is odafigyelni. Mire is gondolok pontosan?

Attól még, hogy rendszeresen nézed, kezeled a közösségi oldalaidat, mint a Facebook, Linkedin, és Instagram, valamint aktív önéletrajzzal rendelkezel egy állásportálon, még nem tettél meg mindent azért, hogy a lehető leghamarabb találd meg álmaid állását. Bár a 21. században nagyon fontos, hogy otthonosan mozogjunk a számítógépes világban, és már majdhogynem minden ott történik, azért továbbra is vannak dolgok, amelyeket a való életben kell fejleszteni a sikeres álláskeresés érdekében. Lássunk néhány példát!

  1. Viselkedésbeli változások

Mivel egyre több időt töltünk a számítógépünk előtt vagy mobilunkkal a kezünkben, így egyre kevesebb verbális interakcióban veszünk részt. Ennek köszönhetően az ehhez való készségeink is romlanak. Érdemes felkelni a géptől, eltenni a telefont, és találkozni, beszélgetni az emberekkel! Így visszarázódhatunk abba, hogy hogyan kezeljük a váratlan helyzeteket, kérdéseket, vagy hogyan olvassunk valaki testbeszédéből, vagy épp a hangsúlya alapján.

  1. Fejleszd a kommunikációs képességeidet!

Akár örülünk neki, akár nem, bizony nagyon sok múlik a kommunikációs készségeinken. Legyen szó akár verbális, akár nem verbális kommunikációról, mindkettő sokat elárul rólunk, például egy állásinterjú során. Fontos, hogy tudjunk folyékonyan, érthetően, artikulálva beszélni, közben tartsuk a szemkontaktust és a testbeszédünk is pozitív véleményt váltson ki a másik félből. Ne legyünk túl lazák, ne nyissuk szét terpeszbe a lábainkat, miközben az interjúztatóval szemben ülünk, és a karba tett kezeket is próbáljuk meg elfelejteni, mert az zárkózottságra utal, elutasítást fejez ki.

Érdemes kihúznunk magunkat, az asztalon pihentetni a kezünket, vagy, amennyiben könnyen stresszessé válunk az ilyen szituációkban, úgy az ölünkbe ejtve, az asztal mögé „rejtve” is elhelyezkedhetünk. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor érdemes például egy tollat fogni a kezünkbe, amin levezethetjük a feszültséget, és kevésbé lesz feltűnő az izgatottságunk.

  1. Mennyire ismered önmagadat?

Bizony ahhoz, hogy könnyebben tudjunk megfelelő munkahelyet találni, elengedhetetlen tényező a megfelelő önismeret. Anélkül, hogy mi ismernénk magunkat, és azt, hogyan birkózunk meg bizonyos feladatokkal, milyen pontosan az érdeklődési körünk, mit szeretnénk elérni az életben és mit várunk a leendő állásunktól, vagy nekünk milyen erősségeink és gyengeségeink vannak, bár lehet, hogy találunk munkát, de kisebb eséllyel találjuk meg álmaink munkahelyét.

Keresed, de egyelőre még nem találtad meg álmaid állását? Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.