10 ijesztő halloweeni munka

by | okt 30, 2018 | Karriertanácsok

Nyakunkon a Halloween-szezon, ideje elgondolkodni arról, hogyan töltöd el az estét, hogyan díszíted fel a lakást, faragsz-e tököt, esetleg milyen jelmezt fogsz viselni, ha buliba mész, vagy, hogy milyen finomságokat készítesz majd aznapra.

Az angolszász hagyományokat kedvelő országokban, így például Amerikában, régóta népszerű ez az ünnep, ami az utóbbi években már nálunk is egyre kedveltebb. Most egy válogatással készültünk Neked arról, hogy milyen alkalmi munkákat vállalhatnál, ha ott élnél az ünnep idején. Rém jó szórakozást kívánunk hozzá!

1. Szereplő a kísértetházban

Vállalhatsz munkát akár egy kísértetházban is. Az amerikai Kísértetjárta Szövetség becslése szerint 2000 szezonális rémház van az országban ilyenkor, és ebben nincsenek benne a jótékonysági célból létrehozott, vagy az állandó tematikus kiállítással rendelkező szellemházak. Válaszható valamilyen félelmetes karakter (más néven “scareactor” munkák), lehetsz zombi, boszorkány, csontváz, kobold, de háttérmunkák is vannak, szükség van ácsra, világítás technikusra, és jegyszedőre is. A bérezések általában nem túl magasak, az ottani minimálbér körül alakulnak.

2. Édességbolti eladó

Szeretnél ott lenni, ahol zajlik az élet? Erre remek helyszín a cukorkabolt, ami ettől az időszaktól a kezdve a hálaadáson át egészen karácsonyig nyüzsgő helyszínné változik. Vannak késztermékeket áruló édességboltok, és műhelyek is, ahol bárki maga készítheti el az ajándéknak szánt édességeket. Ha boldog emberekkel akarsz találkozni, vállalj idénymunkát a csokiboltban, ahol sok munkáltató vásárlási kedvezményt is biztosít! Jól hangzik, igaz?

3. Jelmezbolti eladó

Egy másik szezonális kiskereskedelmi munka: egy pop-up halloween jelmezbolti dolgozó. Itt alapvető kereskedelmi feladatokat kell ellátni, mint például a pénztárgép kezelése, polcok rendezése, vagy a vásárlók irányítása az általuk keresett termékekhez… és természetesen a szórakozás a jelmezek között!

4. Kosztüm tervező/készítő

Ha a Halloweenban a jelmezek tetszenek a legjobban, akkor érdemes lehet ezt a munkát választanod. Vállalhatod időszakosan, de akár egész évben is a kosztümök tervezését, vagy készítését, akár a ruhaiparban, vagy valamelyik televíziónál, színháznál, filmes produkciónál. Jó, ha ügyesen varrsz és rajzolsz, és a sminkelés sem áll távol tőled. Meglepő módon azonban ez sem tartozik a kifejezetten jól fizető munkák közé, évi 35 000 dollár körül lehet keresni vele a statisztikák szerint.

5. Testfestő

A testfestés szintén egész évben is végezhető munka, de kétségtelenül a Halloween időszaka az, amikor a legtöbb a munkalehetőség. A sminkművészek a legmerészebb fantáziát is valóra tudják váltani, sminkelés után akár felismerhetetlenségig átalakulhat a megrendelő. A testfestők, sminkesek átlagosan 17 dollárt keresnek óránként.

6. Koreográfus

Nem ritkák ebben az időszakban a tematikus flash mobok, a plázában sétálva könnyen előfordulhat, hogy a Thriller ikonikus táncjelenetébe csöppen az arra járó vásárló. Ha képzett koreográfus, vagy táncos vagy, akkor lehet, hogy ebben a hónapban extra munkát végezhetsz. A koreográfusok átlagosan 35 dollárt keresnek óránként. Ez már nem is rossz fizetés!

7. Sírásó

A sírásás igazi munka, és sajnos nem csak szezonális. Kemény fizikai munka, de viszonylag kötetlen, hátránya, hogy mindenféle időjárási körülmények között el kell végezni. Átlagosan 15 dollárt fizetnek érte óránként.

8. Szellemvadász

Ha szeretnéd a halloweeni borzongást a saját bőrödön is megtapasztalni, akkor próbáld ki magad, mint szellemvadász. Létezik olyan nonprofit vállalkozás, ami a képzésben is segít, és ha igazán tehetséges vagy, Amerikában még saját tévéműsorod is lehet. A pontos fizetésekről nincsenek adatok.

9. Tarot kártyajós

Lépj kapcsolatba a szellemvilággal a kártya segítségével! A jóslás alapjait akár online tanfolyamon is elvégezheted, ez után már „csak” az ügyfélbázist kell kiépíteni. A kereseti lehetőségek igen széles skálán mozognak, akár 100 dollárt is lehet keresni óránként, és fontos tudni, hogy a jóslás Amerikában is adóköteles tevékenység.

10. Bohóc

Sok professzionális bohóc meglehetősen ideges Stephen King regényének legújabb filmes adaptációjával kapcsolatban, és azt állítja, hogy a film megnehezíti számukra a megélhetést. A képzés egyébként bohóciskolában tanulható, és egész évben is végezhető munka, akár zsúrokon, vagy cirkuszokban, de Magyarországon biztosan mindenki hallott már a bohócdoktorokról is. Egyre ügyelj csak, ne legyél túl félelmetes!

A cikk a www.payscale.com cikke alapján készült.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.