5 tipp, hogy könnyebben menjen a reggeli ébredés

by | aug 29, 2018 | Karriertanácsok

Sajnos nem csak hétfőnként, hanem a hét többi napján sem egyszerű rávennünk magunkat arra, hogy felkeljünk, és bemenjünk dolgozni. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha nem álmosan érkeznénk meg a munkahelyünkre! Íme néhány ötlet, amitől könnyebben indulhat a reggel!

Általában – legalábbis magamból kiindulva – már vasárnap este úgy fekszik le az ember, hogy a gondolatai között az a mondat cikázik, hogy „Nem hiszem el, hogy holnap már megint hétfő!”. Ez már előre megalapozza a másnap reggelt, hiszen kínszenvedés a reggeli ébredés. Talán szükséges egy kis mentalitásbeli változás, meg persze néhány praktikát is érdemes bevetni, ami segítheti a munkába indulást. Ha könnyebben kelsz fel reggel, könnyebben indul a napod, tehát kiegyensúlyozottabb leszel a munkában is, hiszen a reggel azonnal rá tudja nyomni a bélyegét az egész napra, ha éppen rosszul sikerült. Ha gördülékenyebben telik a napod, akkor a kollégáiddal is jobban kijössz majd, kevesebb konfliktushelyzetbe kerülhetsz és a kisugárzásod által a környezetedet is kicsit pozitívabb irányba terelheted.  Lássunk is néhány ilyen tippet, ami ezt elősegítheti!

  1. Keress valami pozitív gondolatot, ami miatt érdemes lesz másnap felkelni!

Ha úgy fekszel le, akár vasárnap, akár bármelyik olyan napon, amikor másnap még menned kell dolgozni, hogy keresel valami olyan tényezőt a holnapban, ami téged jó érzéssel tölt el, akkor lesz miért várnod a reggelt. Akár egy találkozót is megbeszélhetsz valakivel, ami még jobb hatással lesz rád. Ebből következik, hogy ha vársz valamit, akkor felébredni is könnyebben fogsz reggel.

  1. Ébresztés a megfelelő időben és helyen

Mivel én a telefonomon állítok ébresztőt, ezért személy szerint nekem az válik be, ha este messzire teszem az ágytól a telefonomat. Ez persze egy ébresztőóra esetében is ugyanúgy működhet. Régebben, mikor az éjjeliszekrényemen hevert a telefonom, reflexszerűen volt, hogy álmomban kapcsoltam ki az ébresztést, és gond nélkül aludtam tovább a kelleténél. Amióta olyan messzire rakom, hogy el kelljen érte sétálnom, azóta könnyebben megy a felkelés.
Van, akinek az válik be, ha mindössze 1 darab ébresztést állít, mert akkor tudja, hogy többször nem fog megszólalni, nem aludhat vissza. Nekem 4 időpont is van beállítva, így még az első hármat boldogan kapcsolom ki, de a negyediknél már tudom, hogy ha ezután is visszaalszom, akkor bizony elkésem.

  1. Hangos ébresztő

Amennyiben az ébresztőnk zenéje vagy hangja kellően hangos és erőteljes, úgy igyekszünk hamar kikapcsolni azt. Ez akkor főleg így van, ha nem egyedül vagyunk a lakásban, és nem szeretnénk senkit sem felébreszteni a szomszéd szobából, vagy akár mellőlünk. Ha elég ravaszak vagyunk, akkor állíthatunk még egy ébresztést mindössze pár perccel későbbre, viszont jóval messzebb az ágytól, hogy benne legyen az agyunkba, hogy oda akarunk érni, mielőtt megszólalna, hogy kikapcsoljuk. Ezzel is megkímélve a körülöttünk élőket.

  1. Készíts ki előre mindent, még előző este!

Ha előre bekészíted a kávét, kikészíted a ruháidat és összecsomagolod a holmidat, amit vinned kell magaddal reggel, akkor úgy fogsz ébredni, hogy tudod, hogy otthon már nincs más teendő, mint reggelizni, kávézni egyet, és már neki is indulhatsz egy új napnak.

  1. Akármennyire is fájt ezt bevallani, de… a reggeli edzés segít!

Egy reggeli könnyed – már akinek ez tud könnyed lenni – futás, és máris frissebbnek érzed magad, sokkal jobban indul a napod. Bár az elején ez még lehet, hogy szenvedésként érződik, de amint beivódik a mindennapjaidba, és rutinossá válik, hogy minden nap egy kis testmozgással kezded a napot, egy rövid idő után már kifejezetten várni fogod, sőt mi több, vágyni is fogsz rá!

Természetesen lehet, hogy más az, ami majd neked segíti az ébredést és magát a napkezdést, de próbacseresznye alapon érdemes lehet kipróbálnod azt, amelyik szimpatikus ezek közül, hátha beválik.

Van olyan praktikád, ami nincs a fenti 5 tipp között? Írd meg nekünk kommentben, hogy mi is, és mindenki más is láthassa, hátha épp a TE ötleted segít majd valakinek!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.