Milyen munkajogi kedvezmények illetik meg az apákat?

by | nov 14, 2018 | Karriertanácsok

Mára szinte teljesen hétköznapivá vált, hogy az édesapák épp úgy kiveszik a részüket a gyermek körüli teendőkből, mint az édesanyák. Ez nem csak az otthoni feladatokra érvényes, így érdemes áttekinteni, milyen jogok illetik meg az apákat a munkahelyen. Cikkünkben az ezzel kapcsolatos információkat gyűjtöttük össze a jelenlegi törvényi szabályozás alapján.

Szabadságok

A gyermek születését követően az apák jogosultak 5 nap rendkívüli szabadságra, melyet a munkáltató az apa kérésére köteles kiadni. Ennek költségeit az állam vállalja magára.
Mindkét szülő pótszabadságra is jogosult, melyet a gyermek 16 éves koráig kapnak. A pótszabadság mértéke a következőképpen alakul: egy gyermek után kettő, két gyermek után négy, kettőnél több gyermek után pedig összesen hét nap pótszabadság jár évente. A jogosultság a gyermek születésének évétől jár, és utoljára abban az évben kell figyelembe venni, amikor a gyermek a 16. életévét betölti.
A munkavállaló részére, ha munkaviszonya év közben kezdődött vagy szűnt meg, a szabadság arányos része jár. A gyermek után járó pótszabadság esetében azonban más a helyzet, ezt nem lehet csökkenteni, tehát a gyermek születése után mindenképpen jár a két nap, akkor is, ha a gyermek az év utolsó napján jött a világra. Fogyatékkal élő gyermek esetén a pótszabadság további két nappal nő évente.

A felmondási védelem az apákat is megilleti, a munkáltató rendes felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság ideje alatt.

Apák GYED-en

A jogszabályi változások révén az utóbbi évben megduplázódott a GYED-et igénylő apák száma. Az Emmi adatai alapján míg 2016-ban az összes GYED-et igénylők 4,7%-a, addig 2017-ben már 8%-a volt férfi. Bár az apák otthonlétének társadalmi megítélése még mindig inkább a negatív irányba hajlik, – ahogyan a kisgyermek mellől munkába visszatérő anyukáké is – az igénybevevők számának emelkedése azért szerencsére mutatja a szemléletbeli változást.
Fontos tudni, hogy a GYED nem jár alanyi jogon, csak azok vehetik igénybe, akik a gyermek születését megelőző két évben legalább 365 napig biztosítottak voltak, tehát vagy dolgoztak, vagy felsőoktatásban, nappali tagozaton tanultak. Az ellátás a gyermek két éves koráig jár, ikrek esetében plusz egy évig. A GYED extra bevezetésével lehetővé vált, hogy akár a gyermek fél éves korától (ez a bölcsödébe való elhelyezés alsó korhatára) visszamehessen dolgozni a szülő, és a munkabére mellett továbbra is jogosult legyen a GYED teljes összegére.
A GYED összege függ a szülő korábbi fizetésétől (jelenleg annak 70 százaléka, felső korlátja a minimálbér kétszeresének 70 százaléka, 2018-ban ez bruttó 193 200 forint), ezért a családban alakulhat úgy, hogy megéri inkább az édesapának igénybe vennie. Ez visszaélésekre is okot adhat, abban az esetben, ha papíron az apa van otthon a gyerekekkel, de valójában mégis az anya gondozza őket. Szakértők ezért javasolták, hogy a GYED Extra apáknak történő kifizetését az anya munkavállalásától tegyék függővé, de érvényben ilyen szabályozás jelenleg nincsen.

A gyermek 3 éves koráig (ikergyermekek esetében iskolás korig) bármely szülő, így akár az apa is jogosult GYES ellátásra. A gyermekgondozási támogatás havi összege – függetlenül a gyermekek számától – azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (jelenleg 28 500ft), töredékhónap esetén egy naptári napra a havi összeg harmincad része jár. Az ellátás összegéből 10% nyugdíjjárulék, illetve magán-nyugdíjpénztári tagdíj is levonásra kerül.

Éppen állást keresel? Válogass oldalunkon a több ezer, naponta frissülő állásajánlat közül!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.