Várandósan a munkahelyen: fontos tudnivalók egy cikkben

by | jún 13, 2018 | Karriertanácsok

Amikor az első gyermeket tervezzük, akkor számos olyan kérdés is felmerülhet bennünk, ami a munkahelyünkkel kapcsolatos. Mai cikkünkben összeszedtük azokat az ismereteket, amik segítségünkre lehetnek ezen időszak alatt:

Várandósság bejelentése, közlése a munkáltatóval

Az első fontos kérdés, hogy mikor jelentsük be a munkahelyen a terhesség tényét. Általában az első 3 hónapban még nagy a vetélés kockázata, ezért ezt az időszakot megszokták várni. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ez a Te döntésed, nem köthetik ki, hogy ezt mikor kell bejelentened, így tőled függ, hogy mikor közlöd.

Általában célszerű elsőként a vezetővel közölni a hírt, ekkor megbeszélitek, hogy mikorra vagy kiírva és hogy meddig tervezel dolgozni. Leggyakrabban csak szóban szokták megbeszélni, de ha szeretnéd levédeni magad, akkor a szóbeli egyeztetést követően írásban is megerősítheted, hogy miben állapodtatok meg.

Családi adókedvezmény

Jó tudni, hogy már a fogantatás 91. napjától jogosultak vagyunk családi adókedvezményre, mellyel csökkenthető a befizetendő adó mértéke, azaz több marad a zsebünkben. A NAV honlapján elérhető a Családi kedvezmény-kalkulátor, melynek segítségével ki tudjuk számolni a kedvezmény mértékét.

Ezt egyrészt igényelhetünk a munkáltatótól és akkor a havi munkabérrel együtt kapjuk meg, vagy ha egy összegben szeretnénk, akkor az éves adóbevallás során igényelhetjük vissza. (Ha megfeledkezünk róla és nem pont a 91. nap után igényeljünk a munkáltatónknál, akkor visszamenőlegesen ők nem tudják kifizetni, hanem azt az adóbevallás során tudjuk visszaigényelni.)

Fontos azonban, hogy legyen orvosi igazolásunk a várandósság megállapításáról, mert ezzel igazolhatjuk a jogosultságunkat!

Olvasd el a Családi pótlékról szóló cikkünket is!

CSED, GYED, GYES

Elsőként a CSED, azaz a csecsemőgondozási díj, amivel kalkulálhatunk, és amit már a szülést megelőző 28 nappal igényelhetünk. Akkor vagyunk azonban jogosultak rá, amennyiben a szülést megelőző 2 évben legalább 365 napig dolgoztunk, vagyis biztosítottak voltunk.

A CSED összege a napi átlagkeresetünk 70%-a (amiből mivel adóköteles még levonódik a 15% személyi jövedelemadó) és összesen 168 napig jár nekünk. Az igényléshez tartozó nyilatkozat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő oldaláról letölthető: Nyilatkozat csecsemőgondozási díj megállapításához, és a munkáltatóhoz kell benyújtani.


A CSED lejártát követően igényelhetjük a gyermekgondozási díjat, azaz a GYED-et, ami a gyermek 2 éves koráig jár. Az előzőekhez hasonlóak az igénylési feltételek, az összegben viszont van eltérés. Noha itt is a napi átlagkereset 70%-át számolják, annyi a különbség, hogy míg a CSED-nél nincs felső plafon, addig itt az adható összeg nem haladhatja meg a minimálbér kétszeresének 70%-át, vagyis 2018-ba a minimálbér bruttó 138 000 forint, így a gyermekgondozási díj maximum összege bruttó 193 200 forint lehet. Fontos azonban figyelembe venni, hogy ebből az összegből is levonódik az SZJA adóelőleg (15%) plusz még a nyugdíjjárulék (10%) is -> így a nettó összeg maximum 144 900 Ft lehet.

Az Igénylőlap gyermekgondozási díjra szintén online letölthető, és jó tudni, hogy a CSED-del együtt is benyújtható a munkahelyünknek.

Alapvetően, ha a szülést megelőző 2 évben biztosított voltál, azaz volt munkahelyed/vagy hallgatói jogviszonyod akkor jár neked a CSED és a GYED, így ezt követően, azaz a gyermek 2 éves kora után tudod igénybe venni a gyermekgondozási segélyt, azaz a GYES-t.

Azoknak is jár a GYES, akik nem dolgoztak/tanultak korábban, viszont ők akkor már hamarabb tudják igényelni (tekintve hogy részükre nem jár a CSED és a GYED), ami azért fontos, mert az igénylés napjától jár és visszamenőleg 2 hónapot lehet igényelni!

A gyermekgondozási segély összege mindenki számára bruttó 28 500 forint, amiből azonban még levonódik a 10%-os nyugdíjjárulék, valamint a magán-nyugdíjpénztári tagdíj. Ezt a fajta segélyt a gyermek 3 éves koráig lehet igénybe venni.

Táppénz terhesség alatt

Sokszor hallani kismamáktól, hogy hónapokkal a szülést megelőzően táppénzre mentek. Alapvetően táppénzre akkor szokták kiírni a kismamákat, ha a munkaköréből adódóan (pl. fizikai munka, veszélyes anyaggal való munka, stb.) már nem tudja ellátni a feladatait, vagy egészségügyileg indokolt a pihenés.

Alapvetően azonban, ha egészséges a kismama és könnyű irodai munkát végez, nincs semmilyen panasza, akkor érdemes minél később táppénzre menni, mert a táppénz ideje alatt a napi átlagkereset 60%-át kapjuk meg (kórházban töltött idő alatt 50%-át) -> azonban ebből is lejön még a 15%-os személyi jövedelemadó. Ehhez viszont itt is arra van szükség, hogy a megelőző 2 évben biztosítottak legyünk.

A társadalombiztosításnak is van azonban maximum értéke: nem lehet több a minimálbér kétszeresének harmincad részénél, azaz 2018-ban nem lehet több napi bruttó 9180 forintnál.

Mennyi ideig vehetjük igénybe?

Táppénzre maximum 1 évre tudunk elmenni, azonban fontos megjegyezni, hogy a táppénz nem munkanapra, hanem naptári napokra jár, azaz beleszámít a szabadnap, a heti pihenőnap és a munkaszüneti nap is.

A táppénz iránti kérelmet is a munkáltatónkhoz kell benyújtanunk.

Anyasági támogatás

Leendő szülőként érdemes azzal is tisztában lenni, hogy minden anyának jár anyasági támogatás! Ehhez persze bizonyos feltételeknek teljesülniük kell, minthogy:

• a várandósság alatt legalább 4 alkalommal részt kell venni terhesgondozáson,
• a szülést követő 6 hónapban kell benyújtani a támogatásra vonatkozó igényt!

Az anyasági támogatás összegét az öregségi nyugdíjból számítják , ami 2018-ban egy gyermek esetén 64 125 forint, ikergyermekek esetén pedig 85 500 forint. Ezt az összeget egyszer folyósítják.

A támogatás igényléséhez a Kérelem anyasági támogatás megállapítására című formanyomtatványt kell leadnunk a munkahelyünkön, vagy a lakóhely szerint illetékes megyeszékhely szerinti járási hivatalnak.

Kedvezményes bérlet

További kedvezmény, hogy a budapesti lakhellyel rendelkezők számára a BKK biztosít havi bérletet 3450 forintért. Ehhez szükséges egy kisgyermekes bérletigazolvány, melyet félévenként meg kell újítani. Ennek az igényléséhez CSED, GYED, GYES ellátásról kell igazolás. További információ a BKK oldalán.

Felmondási védelem

Amivel még jó tisztában lenned az az, hogy mind a várandósság, mind pedig a gyermek gondozása céljából otthon töltött fizetés nélküli szabadság alatt védve vagy, azaz a munkáltató nem mondhat fel neked. Bár azért vannak extrém kivételek, például súlyos kötelezettségszegés esetén.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.