Debrecenbe kéne menni!

by | jún 14, 2019 | Álláskeresési tippek

Idén is folytatódik a kiemelt jelentőségű gazdaságfejlesztési program Debrecenben, az Új Főnix Terv keretében. A városvezetés célja egy élhetőbb város kialakítása, így egyszerre invesztálnak a gazdasági-, kulturális-, és közlekedésfejlesztésbe is. Ez jó hír az ott élőknek, és azok számára is, akik azt tervezik, hogy a városban, vagy környékén vállalnának munkát és telepednének le. Nézzük a részleteket!

 

Ipari parkok fejlesztése

Debrecenben több nagy ipari parkban is folyamatos beruházások és bővítések zajlanak. A Határ úti ipari park, mely 2016-ban a Tudományos és technológiai park címet is elnyerte, közel ötven céget ölel fel. Tavaly óta külön buszjáratuk van a megnövekedett utazási igények kiszolgálására. Jelenleg is zajlanak például a Bürkle cégcsoport új összeszerelőüzemének építési munkálatai, ahol a termelés már ősszel beindulhat. A Déli Ipari Parkban az ITK Holding buszgyár készül újabb bővítésre, így egyben munkaerőfelvételre is, valamint ők az oktatásban is szerepet vállalnak, így munkaerejük egy részét maguk képzik. Az Északnyugati Gazdasági Övezet iparterületének fejlesztése a BMW gyár építésével kap nagy lendületet, és a sort még hosszan folytathatnánk. Ezzel párhuzamosan az ipari parkok infrastrukturális fejlesztése zajlik.

A Debrecen Foglalkoztatási Paktum

Ez a helyi szintű foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési program olyan szorosan együttműködő partnerekkel és cégekkel jött létre, akiknek célja a város egészséges munkaerő-piaci egyensúlyának megteremtése. Ennek feltétele az elfogadható munkahely, és a megfelelő képzettségű munkaerő. Az állami és gazdasági szereplők közösen kidolgozott stratégiája kiterjed az oktatás, a lakhatás, a vállalkozásindítás támogatására is, és kiemelten foglalkoznak a különféle – akár hátrányosabb helyzetű – célcsoportok munkavállalásának elősegítésével.

Városfejlesztés

A közlekedés fejlesztése alapvető feltétele az élhetőbb város kialakításának. „A közlekedési program részeként tovább építik az M35-ös autópályát, elkészül az elkerülő út a repülőtér és a déli iparterület bekötésével”, számos utca újra burkolása mellett „bővítik a közlekedési csomópontokat, új kerékpárutak is készülnek.” – olvashatjuk az Új Főnix Terv tájékoztatásában. Így már a városi közlekedés és az agglomerációból történő bejutás is gyorsabbá, könnyebbé válhat majd. Emellett zöldítik is a várost; parkok, játszóterek újulnak meg. A lakótelepek felújítása is kiemelt szerepet kap, valamint a város lakóinak kényelmét és ellátását szolgáló intézmények infrastrukturális fejlesztése is folyamatosan zajlik.

Oktatás és kultúra

Azok számára, akik családjukkal szeretnének a környéken letelepedni, és munkát vállalni, további jó hír, hogy a bölcsődék, óvodák és iskolák felújítása és újak építése is zajlik, így a gyermekek napközbeni elhelyezése sem ütközik akadályokba.  Emellett támogatást kapnak a kikapcsolódást szolgáló intézmények is. Új standfürdő épül, a Debreceni Kultúrparkot valódi élményparkká alakítják. A Csokonai Színház teljeskörű felújítása mellett egy új színház is épül, a Latinovits Színház, mely a Románia-Magyarország Határ Menti Együttműködési Program szervezésében valósul meg. Ennek megfelelően nagy hangsúlyt kap a Kárpát-medencei kultúrák bemutatása, egy „kulturális inkubátor” létrehozása a cél.

 

Összefoglalva Debrecen városa egy óriási fejlődési folyamat közepén tart, és számos formában dolgozik azon, hogy egy élhető, fenntartható, növekvő központtá váljon. Ha felkeltettük érdeklődésed, nézd meg Debreceni állásajánlatainkat, vagy iratkozz fel állásértesítőnkre, hogy időben értesülj a legfrissebb lehetőségekről.

Forrás:
http://www.uft.hu/uj-fonix-terv 
https://business.debrecen.hu/foglalkoztatasi_paktum

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.