Ezek a legjobban fizető nyári diákmunkák

by | aug 5, 2019 | Álláskeresési tippek

Ugyan már csak egy hónap van hátra a szünetből, de még mindig nem késő bevállalni egy kis nyári munkát, akár alkalmi jelleggel is. Nappali tagozatos diákként számos kedvező lehetőség közül választhatsz, és bőven akad a kínálatban olyan is, amit a tanév alatt is lehet majd folytatni. Nézzük meg, mik a legjobban fizető munkák!

Amit fontos tudni, hogy a szakmai tudás már a diákmunkáknál is kifizetődő, különösen az IT, mérnök területen, illetve bizonyos különleges kompetenciák is értékesek, ilyen például a speciális nyelvtudás.

A diákmunkák szinte mind órabér alapúak, tehát a ledolgozott óráid után kapod majd a fizetésed, melyhez jelenléti ívet kell vezetned, ezt általában a diákszövetkezetek biztosítják. A kifizetés sok helyen utalással történik, ezért nem árt, ha van bankszámlád. Kivételek lehetnek ez alól azok a munkák, melyek nem diákszövetkezeten keresztül keresnek munkaerőt, ez a vendéglátásban, vagy idénymunkában (például gyümölcsszedés) lehet gyakoribb.

ÉRDEKES: Minden, amit a diákmunkáról tudnod kell

Hosztesz

Az egyik legjobban fizető munka a hoszteszmunka. Átlagosan 1300-2000 forintos órabérrel lehet számolni, és rendkívül változatos feladatok tartoznak ide. A hipermarketekben történő termékkóstoltatástól a prémium szórakozóhelyeken való termékreklámozásig sok féle feladatod lehet. Ennél a munkánál többnyire elvárás a jó megjelenés, valamint a kedves, nyitott személyiség. Gyakori az is, hogy az adott cég által biztosított formaruhát hordani.

Könyvelő

A munkaerőpiacon is hiány van jelenleg a jó könyvelőkből, így aki ezt a szakmát tanulja, már a diákévek alatt is profitálhat belőle. Átlagosan 1800 forintos órabérrel keresnek könyvelő gyakornokot vagy asszisztenst a cégek, és nem csak a nyári időszakban.

Fordító

A fordítás is a jobban fizető munkák között van, kiváltképpen, ha valamilyen különleges nyelvet beszélsz. Nagy a kereslet a cseh, szlovák, szerb és az ázsiai nyelvek iránt. Az órabérek változóak, de akár 3000 forint körüli órabért is kifoghatsz. Az egyszeri írásos fordítástól kezdve a komolyabb szakmai anyagok lefordításáig terjedhet a feladatkör.

Mérnök

Erre a szakmára is nagy a kereslet, így már a tanulmányok alatt is kifoghatsz jó munkahelyet gyakornokként, ahová nem csak a nyári időszakban, hanem azt követően is számíthatnak rád. A gyártás támogatás területén különösen nagy az igény a szakemberekre, és a bérezés sem az átlagos diákmunkás órabér, inkább az óránként 1500-2000 forint a jellemző.

IT szakember

Hasonlóan, mint a mérnökök esetében, ez is a jobban fizető, keresettebb szakmák között van. Ha még legalább egy nyelvet jól beszélsz, könnyen találhatsz a nyári szezonban is gyakornoki munkát. 1200-2000 forintot lehet keresni átlagosan óránként.

Pultos/vendégáltó

A nyári munkáról sokaknak talán ez a feladatkör jut leginkább az eszébe, és amellett, hogy sok helyen a mai napig alul fizetik a dolgozókat, szerencsére azért ma már olyan munkaadókat is szép számban találhatunk, ahol tisztességes, sőt kiemelkedő órabérrel lehet számolni. Itt sem árt legalább angolul jól beszélni, és bár sok munkakörhöz nem szükséges előzetes képzettség, azt elvárják, hogy a forgalmasabb időszakban a rendelkezésükre állj, jellemzően éppen akkor, amikor te is bulizni mennél. Az órabérek igen változóak, az egészen alacsony 1000 forint alattitól a 2000 felettiig, amihez egyéb forgalomfüggő bónuszok is járhatnak.

Érdemes nézelődni a lehetőségek között, akár ITT is, és gyűjteni egy kis pénzt a tanévkezdéshez! Ha még nincs önéletrajzod, akkor kattints IDE, és sablonunk segítségével te is könnyen összedobhatsz egy trendi bemutatkozót magadról!

Megjegyzés: A cikkben szereplő fizetések bruttó órabérek, melyekből a jelenlegi törvények szerint 15% SZJA-t kell fizetni, így a kézhez kapott összeg a megjelölt összegek 85%-a lesz. 

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.