Király ez a város!

by | jún 18, 2019 | Álláskeresési tippek

Székesfehérvár városa és vonzáskörzete Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő térsége az utóbbi években. Ezt részben földrajzi elhelyezkedésének köszönheti, illetve az idetelepült nagyvállalatoknak, akik jelentősen növelik a város bevételeit. Az állami és uniós támogatások révén pedig már javában zajlik a településfejlesztési program 2014-2020-as szakaszának megvalósítása, és mindez igen vonzóvá teheti a térségben letelepedni vágyók számára. Lássuk, mi minden változik!

Az ezeréves örökség

Székesfehérvár az egyik legnagyobb múltú városunk, kulturális és történelmi jelentősége mindannyiunk számára ismert. A fejlesztési programok elképzelései is ezt az örökséget szeretnék tovább vinni a jövő számára, és egy modern, innovációkat alkalmazó, fenntartható centrum vízióját igyekeznek megvalósítani. Ebben partnerek az itt székelő nagyvállalatok is, akik számára az új technológiák meghonosítása mellett fontos a társadalmi felelősségvállalás, illetve a szakképzésben való aktív részvétel.

Erősödő gazdaság, növekvő munkaerőhiány

Az itt működő több mint tizenkétezer vállalkozás jó gazdasági alapot biztosít, és a város jelenleg is igen kedvező foglalkoztatottsági adatokkal bír. Inkább a növekvő munkaerőhiány jellemző, már nem csak a szakképesítést igénylő, hanem a szakképzetlen munkaerő tekintetében is. Így aki keres, viszonylag hamar találhat magának munkát. A regionális szinten meghatározott hiányszakmák kitanulását ösztöndíj programmal is támogatják, ezért már a képzés megszerzésének időszakában is kiváló célpont lehet Székesfehérvár.

Kiemelt hiányszakmák (a teljesség igénye nélkül):

  • mérnök
  • informatikus
  • mezőgazdasági és ipari gépész
  • villanyszerelő
  • asztalos
  • ápoló
  • lakatos
  • szobafestő-mázoló
  • értékesítő
  • asszisztens
  • operátor
  • raktáros
  • kertész

Modern Városok Program

Magyarország megyei jogú városainak fejlesztési programjában Székesfehérvár kiemelt szerepet kapott. Ennek keretében fejlesztik a belvárost, valamint lakásépítési program indult a növekvő munkaerő lakhatási igényeinek kiszolgálására. Emellett a Szent György Egyetemi Oktatókórház infrastrukturális fejlesztése és képzési programja is folyamatban van.

Aki egyelőre csak időszakosan szeretne letelepedni, a fővárosénál jóval kedvezőbb albérleti árakkal számolhat, egy kisebb lakás havi bérleti díja 60-90 000 Ft körül van. Ingatlan vásárlása esetén szintén kedvezőbbek az árak, 10-15 millió Ft körüli összegből már családi házat lehet vásárolni. A város teljes területe összközművesített, tömegközlekedése és kerékpárútjai révén minden városrész gyorsan megközelíthető. A várostól néhány kilométerre található Velencei-tó térsége szintén rohamosan fejlődő terület, így aki a városi lét helyett a vidéki vagy üdülőövezeti otthont választaná, erre is van módja.

 

Amit biztosra vehetünk, hogy Székesfehérvár egy szépen fejlődő, élhető város, mely számos lehetőséget kínál az itt dolgozni és vállalkozni vágyók számára. Nézz körül az oldalunkon található Székesfehérvári állásajánlatok között, töltsd fel önéletrajzod, és iratkozz fel állásértesítőnkre, nehogy lemaradj a legújabb lehetőségekről.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.