Diákmunka ősszel is!

by | szept 9, 2019 | Cégbemutató

Nem csak a nyári időszakban, hanem ősszel is rengeteg fiatal dolgozik diákmunka keretében. A rész – vagy akár teljes munkaidős munkák ma már igen kedvező feltételekkel várják a diákokat.

Az 1995-ben alakult Schönherz Iskolaszövetkezet kifejezetten IT, mérnök, gazdasági és adminisztratív területekre specializálódott, de ajánlataiban a hagyományos, és a szaktudást nem igénylő munkák is megtalálhatóak. A munkaerőpiac mai igényeinek megfelelően már nem ritka az otthonról végezhető, vagy a projekt alapú munkalehetőség sem.  A szövetkezet nem pusztán a munkaerő közvetítést tűzte ki céljául, a minőségre is kiemelt figyelmet fordítanak, így fennállásuk óta a rajtuk keresztül dolgozó diákok átlagosan 73%-a kapott munkaajánlatot a diploma megszerzése után.

A munkaerőpiac komoly átalakuláson megy keresztül az utóbbi években, így a diákmunka ma már nem a legnépszerűtlenebb feladatok elvégzését vagy a kávéfőzést jelenti, sokkal inkább egy komoly tapasztalatszerzési és szakmai lehetőséget. A Schönherz Iskolaszövetkezet által kínált pozícióknál a megfelelő bérezés, a méltó munkakörülmények, illetve a diákok „partnerként kezelése” alapvető fontosságú. Mivel a cégek maguk is tisztában vannak azzal, hogy a diákok még oktatásra járnak, a munkaidőt általában rugalmasan kezelik, a szövetkezet pedig garanciát vállal arra, hogy a munkabért mindig időben kifizeti a diákok részére.

A főiskolai, vagy egyetemi tanulmányok rengeteg költséggel járnak, és ez még abban az esetben is igaz, ha valaki nem önállóan, albérletben vagy kollégiumban lakik, hanem a szülői ház vendégszeretetét élvezi. Sokan éppen a szüleiket szeretnék támogatni a rezsiköltségekben, vagy tanulmányaik költségéből vállalnak részt.

A bevételszerzés mellett íme néhány ok, ami miatt érdemes a diákévek alatt is munkát vállalni:

  • szakmai tapasztalatszerzés
  • kapcsolatépítés
  • az elméleti mellett gyakorlati tudás megszerzése
  • szakmai gyakorlat megszerzése
  • tudásnak megfelelő bérezés (a már elsajátított skilleknek értéke van)
  • ugródeszka lehet egy főálláshoz

A Schönherz Iskolaszövetkezet egész évben számtalan területen vár változatos munkalehetőségekkel. Budapest mellett a nagyobb vidéki városokban is vannak irodáik, de akár online is jelentkezhetsz álláshirdetéseikre. Ne késlekedj, nézz körül, a lehetőségek között!

Diákmunkák kategóriák szerint:

Betanított: link

Mérnök gyakornok: link

Pénzügyi: link

Adminisztrációs: link

Fejlesztő, programozó: link

IT support: link

 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!