Diákmunka ősszel is!

by | szept 9, 2019 | Cégbemutató

Nem csak a nyári időszakban, hanem ősszel is rengeteg fiatal dolgozik diákmunka keretében. A rész – vagy akár teljes munkaidős munkák ma már igen kedvező feltételekkel várják a diákokat.

Az 1995-ben alakult Schönherz Iskolaszövetkezet kifejezetten IT, mérnök, gazdasági és adminisztratív területekre specializálódott, de ajánlataiban a hagyományos, és a szaktudást nem igénylő munkák is megtalálhatóak. A munkaerőpiac mai igényeinek megfelelően már nem ritka az otthonról végezhető, vagy a projekt alapú munkalehetőség sem.  A szövetkezet nem pusztán a munkaerő közvetítést tűzte ki céljául, a minőségre is kiemelt figyelmet fordítanak, így fennállásuk óta a rajtuk keresztül dolgozó diákok átlagosan 73%-a kapott munkaajánlatot a diploma megszerzése után.

A munkaerőpiac komoly átalakuláson megy keresztül az utóbbi években, így a diákmunka ma már nem a legnépszerűtlenebb feladatok elvégzését vagy a kávéfőzést jelenti, sokkal inkább egy komoly tapasztalatszerzési és szakmai lehetőséget. A Schönherz Iskolaszövetkezet által kínált pozícióknál a megfelelő bérezés, a méltó munkakörülmények, illetve a diákok „partnerként kezelése” alapvető fontosságú. Mivel a cégek maguk is tisztában vannak azzal, hogy a diákok még oktatásra járnak, a munkaidőt általában rugalmasan kezelik, a szövetkezet pedig garanciát vállal arra, hogy a munkabért mindig időben kifizeti a diákok részére.

A főiskolai, vagy egyetemi tanulmányok rengeteg költséggel járnak, és ez még abban az esetben is igaz, ha valaki nem önállóan, albérletben vagy kollégiumban lakik, hanem a szülői ház vendégszeretetét élvezi. Sokan éppen a szüleiket szeretnék támogatni a rezsiköltségekben, vagy tanulmányaik költségéből vállalnak részt.

A bevételszerzés mellett íme néhány ok, ami miatt érdemes a diákévek alatt is munkát vállalni:

  • szakmai tapasztalatszerzés
  • kapcsolatépítés
  • az elméleti mellett gyakorlati tudás megszerzése
  • szakmai gyakorlat megszerzése
  • tudásnak megfelelő bérezés (a már elsajátított skilleknek értéke van)
  • ugródeszka lehet egy főálláshoz

A Schönherz Iskolaszövetkezet egész évben számtalan területen vár változatos munkalehetőségekkel. Budapest mellett a nagyobb vidéki városokban is vannak irodáik, de akár online is jelentkezhetsz álláshirdetéseikre. Ne késlekedj, nézz körül, a lehetőségek között!

Diákmunkák kategóriák szerint:

Betanított: link

Mérnök gyakornok: link

Pénzügyi: link

Adminisztrációs: link

Fejlesztő, programozó: link

IT support: link

 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.