A nap kérdése: Mit fogunk ebédelni? – 2. típus: A főzni nem tudó

by | júl 29, 2019 | Hírek

A munkahelyemen az egyik legfontosabb napi kérdés minden reggel felmerül. Mit fogunk ebédelni? A munkaügyi kérdések mellett leginkább ez foglalkoztatja napközben az embert. Ahogy észrevettem több típus megfigyelhető, melyekről a korábbi cikkemben már írtam. Az első volt a rendszeresen főző, a második a főzni nem tudó, harmadik az előre egy hétre rendelők, a negyedik a rendszeresen a munkahelyen kívül ebédelők, az utolsó pedig a nem ebédelő típus. Úgy gondoltam szívesen vennétek, ha részletesen is bemutatnám őket. Lássuk, mi jellemző azokra, akik nem tudnak főzni!

2. Típus: A főzni nem tudó

Vannak emberek, akik sosem főznek. Vagy nincs kedvük vagy nem is tudnak. Vagy egyszerűen nem érdekli őket a téma. Vagy nincs otthon lehetőségük főzni. Sosem tudják, hogy mit egyenek, rendeljenek vagy elugorjanak egy étterembe, kifőzdébe. Ők a bizonytalanok. Jellemzően a fiatalabb generáció tagjai közül kerülnek ki.

Több véglete van a főzni nem tudó típusnak is. Az egyik, aki próbálkozik minimálisan, félkész- és készételekkel, ők a konzervek és a fagyasztott áruk nagy hívei.

Van az a fajta ember, akinél a főtt étel kimerül a fast food ételekben. Pizza, hamburger és társai. Ők annyira nem tudnak főzni, hogy nem is tudják azt, hogy mennyire fontos megfelelő tápértékű ebédet enni és változatosan étkezni. Nagyjából nem is érdekli őket.

A harmadik típus, aki állandóan rendel, általában dobozos ételeket menüs rendszerben. Ők egyáltalán nem tudnak főzni, de tisztában vannak vele, hogy ebédre tartalmas, tápanyagokban gazdag ételt érdemes enni.

A negyedik típus pedig a harmadik továbbfejlett verziója, aki szintén rendel, azonban csak étteremből hajlandó ezt megtenni. Neki nem elég trendi a dobozos étel, mindig valami különlegességre vágyik.

Tanácsok főzni nem tudók részére:

  • Lehetőleg kerüljük el a fast food ételeket! Na, nem mondom, én sem vagyok szent, időnként nálam is előfordul, hogy hamburgert eszem, de rendszeresen semmiképpen sem ajánlom.
  • Amennyiben menüket rendelünk, abból is már számos egészséges verziót találni (akár sporthoz kell, akár valamilyen allergia miatt) és rengeteg hely árul különböző finom és fitt ételeket.
  • Mindennap együnk főtt ételt!
  • Amennyiben e csoport tagjai vagyunk, akkor érdemes a heti menüs dobozos ételeket megrendelni, mert azon kívül, hogy pénztárcabarát, még változatos is.
  • Válogassunk az ételszállító cégek között és váltogassuk is őket, hiszen az ember hamar rá tud unni, így biztosítani tudjuk a változatosságot!

Bevallom nektek, hogy én igazából ritka példány vagyok, mind az öt típus keverékének mondanám magam, így mindig érdeklődő figyelemmel tekintek a különböző kaliberű étkezőkre.

Ti melyik típusba tartoztok?

 

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.