HVG állásbörze – ahogy én láttam

by | márc 12, 2019 | Hírek

Március 6-7. között a HVG ismét megrendezte a tavaszi állásbörzéjét. Ez hazánk legjelentősebb karrier rendezvénye, melyen a vállalatok és a munkavállalók között lehetőség nyílik személyes találkozásra. A cégek bemutatják a nyitott pozícióikat, az álláskeresők pedig jelentkezhetnek a szimpatikus állásokra. Nos, dióhéjban ennyi maga a rendezvény, de most szeretném elmondani, hogy én, mint gyakornok/pályakezdő hogyan láttam a rendezvényt, mind kiállítói, mind álláskereső szemmel nézve.

Mielőtt azonban belevágok a mesélésbe, elmondanám azoknak, akik nem találkoztak velünk a börzén, hogy március 6-án, szerdán aktiváltuk a vadiúj chatbotunkat! Szuper segítség, ha állást keresel, frissítenéd CV-det az új sablonjaink valamelyikével, vagy böngésznél a blogunkon hasznos és érdekes cikkeink között.

Kezdjük azzal, ami érdekesebb lehet nektek, álláskeresőknek. A több száz kiállító cég között túlnyomó többségben voltak a multik, ők többnyire mérnöki, informatikai, pénzügyi és marketinges pozíciókat kínáltak. Jó pár standhoz mentem oda beszélgetni, kérdezősködni, és a tapasztalatom az volt, hogy a legfontosabb, amivel rendelkeznünk kell, az a nyelvtudás. Szinte nem is volt olyan pozíció, még gyakornoki sem, ahova nem kellett a legalább tárgyalóképes angol. Továbbá a felsőfokú végzettség, ami szükséges ahhoz, hogy bekerüljünk egy piacvezető vállalathoz – hozzátenném, nyilván rengeteg más típusú álláslehetőséget is kínálnak, amihez nem szükséges sem a felsőfokú végzettség, sem a nyelvtudás, de nem ezek voltak a központban a börzén. Harmadik helyen áll a szakmai tapasztalat, ami tudja kompenzálni, ha esetleg nincs meg a szükséges végzettséged a pozíció betöltéséhez.

Előzetesen arra számítottam, hogy elsősorban pályakezdőkkel és frissdiplomásokkal fogunk találkozni. Meglepően sok tapasztaltabb álláskereső, illetve külföldi fiatal is eljött. A legtöbben jól felkészülten, feltöltött CV-vel, csinosan jöttek oda a Cvonline.hu standjához és jó kis tartalmas beszélgetések alakultak ki. Pre-selector csapatunk tagjai segítettek az önéletrajzok felturbózásában, és ha jutott rá idő, kerestünk testhezálló pozíciókat személyre szabottan. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan távoztak sok jó élménnyel és sikeresen a börzéről. Ha úgy érzed, hogy nem sikerült tökéletesen, és ennél eredményesebb napra számítottál, akkor ajánlom neked, hogy olvasd el egy korábbi cikkünkben összeszedett tanácsainkat, amiket a felkészüléshez írtunk, és az őszi eseményen biztosan sokkal pozitívabb lesz a végeredmény!

Járkáltam körbe a standok között, fotóztam, videóztam, és többen kértek meg arra, hogy ne kerüljenek bele semmilyen megjelenésbe, mert a munkahelyüköm nem tudják, hogy itt vannak, és állást keresnek (itt is szeretném jelezni, hogy mindenki arcát igyekeztem megjegyezni, aki ezt kérte, és azokat a snitteket nem használjuk fel seholJ). Viszont, ha belegondolunk, ez sokat mesél a hazai munkaerőpiacról – rengeteg tapasztalt, jó szakember keresi az ideális munkahelyet, ahol megbecsülik, és megadják neki, amit érdemel, mind fizetésben, mind emberileg. És hogy miért nem szólnak arról, hogy kilátogatnak érdeklődni egy ilyen eseményre? Nyilván a kérdésre a válasz a munkáltatói oldalon keresendő – ahol sértésnek veszik, ha a munkavállaló tovább akar lépni. Abszolút megértem, ha tartanak attól, hogy mennyire változna meg a felettesek hozzáállása, ha tudomást szereznének erről.

Összességében azt gondolom, hogy nagyon hasznos részt venni ilyen rendezvényeken, sokat fejlődhet, tanulhat ezek által az ember. Remek alkalom jó benyomást tenni a cégekre, és megalapozni egy majdani személyes interjú jó hangulatát. A következő HVG állásbörze ősszel kerül megrendezésre, szóval ha ez alkalommal lemaradtál, alig fél év múlva lesz lehetőséged találkozni Magyarország vezető vállalataival!

 

Készen állsz önéletrajzot írni, vagy esetleg már el is készült új CV-d? Akkor itt az idő, hogy megtaláld álmaid állását! Állásportálunkon garantáltan találsz neked való új munkahelyet! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használhatod a keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb lehetőségekről!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.