Munkahelyi kiégésből álláskeresés?

by | máj 30, 2019 | Karriertanácsok

Egy kiégési tüneteket mutató, testileg, szellemileg, lelkileg elfáradt ember számára az állásváltás egyértelmű megoldás lenne, de pont ezek a tünetek akadályozzák a hatékony álláskeresést.

A munkanélküli kétségbeesett viselkedése hasonló a rossz munkahelyen dolgozó emberéhez. Kétségbeesésében a rossz kompromisszumra is hajlandó, ebben hasonlít a munkanélkülire. A kiégés szindróma következtében pedig a saját preferenciáit is „elfelejti”. Azaz, háttérbe szorítja az igényeit, sőt meg sem fogalmazza ezeket. Menekülni akar, mindegy hová…

Karriertervezés tudatosan

Ehelyett a tudatos tervezés lesz a célravezető, mert nem az a cél, hogy egy valamilyen másik állása legyen, hanem az, hogy végre jó állása legyen.

Ehhez érdemes a preferenciáin elgondolkodnia, konkrét karriertervet készítenie. Ennek részei, hogy szakmailag mit szeretne, hogy milyen cégnél szeretne dolgozni, és hogy milyen fizetési igénnyel, illetve egyéb igénnyel állhat elő.

Emellett a lelki tényezők nagyon fontossá válnak. A legtöbb esetben egy teljesen gyakorlatias, jó értelemben vett „lélektelen” álláskeresést javaslok, amiből több jó ajánlat után lehet szívvel-lélekkel-ésszel dönteni. Az átlagos esetekben a folyamat végére marad az érzelmek beengedése, a kiégésből felépülő ember számára elsődlegessé kell tennünk.

Ezért a preferenciái mellett a saját motivációit, a szakmához fűződő érzelmi viszonyait is fel kell mérnie. Miért az a szakma, az a szakterület, az a pozíció? Mit szeret benne, mik az élvezetes részei? Mik azok, amiket nem szeret, amiket kerülne? Hová szeretne ezzel a szakmával eljutni?

A karriertörténet áttekintése

Vagy, lehet, hogy maga a szakma nem való neki, ez okozza a szorongást, a kiégést, ettől válik rosszá a munkahely? Erre leginkább a karriertörténetéből lehet rájönni: ha sosem voltak igazán nagy sikerei (az a siker, amit ő annak érez, nem az számít, hogy ez mennyire jelentős a munkahely életében), ha sosem volt igazán jól az egész szakterületen, pedig jó szakember, akkor lehet, hogy mégsem neki való ez? Miért ezen a szakterületen mozog? Miért ezt választotta? Választotta-e egyáltalán, vagy csak sodródott bele/benne? Ha ezekre legalább magának őszintén tud és mer válaszolni, jöhet egy másfajta felismerés: vagy a szakma, szakterület nem való neki, vagy a munkahelyi, alkalmazotti életforma.

A karrierváltás egy nehéz terep, de ha az jön ki, hogy a kollegiális együttműködésben, a főnök-beosztotti viszonyban vannak a problémái, érdemes lehet vállalkozóvá, szabadúszóvá válnia. Természetesen kellő körültekintéssel, mérlegelve a piaci lehetőségeket, a gazdasági racionalitást.

Ha a kiégés egy személyiségbeli probléma (pl. súlyos, gyerekkorban eredő megfelelési kényszer, az ebből jövő szorongás és maximalizmus), akkor ahhoz kell egy lelki támogató szakértői segítség, leginkább pszichológus. De ne feledjük: a pszichológus nem az állástalálásban fog segíteni, de talán a fenti motivációs és preferenciákról szóló kérdések tisztázásában, megválaszolásában segíthet, ami az álláskeresésre is pozitív hatással lesz.

Fontos tudni, hogy a pszichológiai segítség nem gyors, és állás, jövedelem nélkül nehéz élni és jól lenni, tehát mégiscsak kell egy gyakorlatias álláskeresői megközelítés – ami mellé lehet a lelki támogatást megkeresni.

JobAngel cikkei minden olyan kérdésre választ adnak, amely az álláskereséshez kapcsolódik. Nézz szét közöttük, tudd meg mi a fontos egy állásinterjún, mit kell tudni a próbaidőről, vagy, ha nem kaptál meg egy állást, hogyan tudsz talpra állni és újult erővel belevetni magad a munkakeresésbe.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.