Nyári tanfolyamok – most vágj bele!

by | júl 8, 2019 | Karriertanácsok

A nyár számtalan lehetőséget tartogat, akár iskolába járunk, akár dolgozunk valahol. Remek időzítés például egy tanfolyam vagy továbbképzés elvégzésére. A legtöbb helyen már elindult a beiratkozási időszak, ne maradj le róla!

Nyelvtanfolyamok

Egyre inkább megnő a jelentősége a nyelvtudásnak, mind az oktatási, mind a munkaerőpiaci követelményeknek köszönhetően. A diploma megszerzésének már jelenleg is feltétele, hogy (szaktól függően) megszerezzünk legalább egy középfokú nyelvvizsgát. 2020-tól a felsőoktatásba történő felvételnek is alapfeltétele lesz a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga. Ha pedig a munkaerőpiaci helyzetet nézzük, egyre nehezebb állást találni nyelvtudás nélkül – már a legegyszerűbb pozíciónál is elvárás, hogy legalább alapszinten tudjunk kommunikálni angolul.

Számtalan nyelvtanfolyamot indítanak a képzési központok a nyári időszakra, ezeknek az időtartama általában 6-10 hét. Mivel ilyenkor az egyetemeken szünet van, felszabadul a hely és az erőforrás, ezért sok intézmény lehetőséget kínál külföldi nyelvtanulásra is.

Kurzusok mindenkinek

Bár egyértelműen a nyelvtanfolyamok vannak többségben, más képzéseket is indítanak bőven – többek közt művészeti, bölcsészeti, üzleti, biológiai, mérnöki, műszaki, természettudományos területeken is. Nem nehéz tehát belekerülni a bőség zavarába, mégis megéri végiggondolni, hogy milyen típusú tanfolyam szolgálja leginkább a fejlődésünket és az előrelépésünket. Ha pedig ez sikerül, nagyon sokat profitálhatunk belőle.

Egyre több helyen nyitottak a cégek arra, hogy fizessék az ott dolgozók továbbképzését, így, ha van erre lehetőségünk, egy próbát mindenképpen megér, főleg, ha olyan területet szeretnénk jobban megismerni, ami előnyt jelent a munkánk során. Ha elszánod magad erre a lépésre, íme pár tipp, hogyan tálalhatod ezt az ötletet a főnöködnek:

  • válaszd ki az intézményt és a kurzust is (nézz ki esetleg többet, így mutasd be az opciókat),
  • legyenek jó érveid, hogy ez hogyan fogja növelni a munkád hatékonyságát,
  • ötletként add elő, ne igényként/követelésként,
  • ne arról beszélj, hogy ez neked miért jó, hanem hogy a cég mit nyer vele.

Ha éppen állást keresel, akkor is érdemes elgondolkoznod egy tanfolyam elvégzésén, plusz képesítések megszerzésén, hiszen ezzel is növeled az esélyeidet, hogy felvegyenek álmaid munkahelyére.

Még a nyár elején járunk, semmihez sem késő, ne félj belevágni! Képezd magad, fejlődj, hiszen ez elengedhetetlen a sikerhez.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.