Túlélőkalauz otthonról dolgozó kisgyermekes szülőknek 2/2

by | márc 28, 2020 | Interjú

Előző cikkünkben az óvodás korú gyermekek szülei számára adtunk tippeket az otthoni munkavégzés és a családi élet megkönnyítéséhez. Most az iskolás gyerekek szüleinek próbálunk segíteni néhány tippel, ötlettel.

Ötletek a kisiskolások lefoglalására, a tanulás segítésére.

Az alsó tagozatosoknak a játék mellett már az iskolai feladatokkal is foglalkozniuk kell. Arra a kérdésre, hogy hol, kinél mennyire működik majd az online oktatás, az idő és a tapasztalat adja meg a választ. Amit tudunk, hogy minden iskola megpróbál kapcsolatban maradni a diákjaival, de sok múlik a szülőn is, hiszen mi irányítjuk a gyerekek tevékenységét, és ebből a lehetőségekhez mérten kötelességünk a legtöbbet kihozni.

Az M5-ös csatorna oktatási tartalmakat sugároz: https://mediaklikk.hu/m5-elo/,

a mozaik kiadó elérhetővé tette digitális tankönyveit: https://www.mozaweb.hu/index.php,

és itt található az Oktatási Hivatal linkgyűjteménye a további elérhető oktatási anyagokról: https://www.oktatas.hu/kozneveles/ajanlas_tantermen_kivuli_digitalis_munkarendhez/.

Online tanuláshoz hasznos alkalmazások, appok: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/200-ingyenes-app-diakoknak-es-tanaroknak-amelyek-megkonnyitik-a-tanulast/

Emellett sok múzeum, filmtár, archívum tette elérhetővé adatbázisát:

  • linkgyűjtemény:

https://marieclaire.hu/kultura/2020/03/14/virtualis-terbe-koltozott-kultura-itt-fogyaszthatunk-minosegi-tartalmakat-otthon-a-koronavirus-alatt/

Családi élet, háztartás, ünnepek

Korábban említettem, hogy a kielégítő lelkiállapot megőrzése mennyire fontos az egész család számára. Az együtt töltött időt használjuk ki, beszélgessünk, vegyük elő a társasokat, nézzünk mozifilmeket, diákat. A nagyszülőket se zárjuk ki az életünkből, ha élőben nem is találkozhatunk velük, tartsuk a kapcsolatot telefonon, videochaten, biztos, hogy ez számukra, és az unokák számára is sokat jelent. A közelgő húsvét is rendhagyó lesz, szinte biztosra vehető, hogy nem a szokásos módon ünnepeljük majd, de a magam részéről én biztosan törekedni fogok arra, hogy az ünnep ünnep legyen, és ne veszítsen a fényéből.

Online mise: https://mise.hu/

Online közvetítések (kulturális, oktató, jóga, meditáció stb.): https://www.facebook.com/groups/elokozvetitesek/

Állást keresek | Regiszrálok

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget? A Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat, vagy készítsd el Gyors Profilod, mellyel akár 3 perc alatt is elkészülhetsz (tényleg így van, teszteltük is)!