Túlélőkalauz otthonról dolgozó kisgyermekes szülőknek 2/2

by | márc 28, 2020 | Interjú

Előző cikkünkben az óvodás korú gyermekek szülei számára adtunk tippeket az otthoni munkavégzés és a családi élet megkönnyítéséhez. Most az iskolás gyerekek szüleinek próbálunk segíteni néhány tippel, ötlettel.

Ötletek a kisiskolások lefoglalására, a tanulás segítésére.

Az alsó tagozatosoknak a játék mellett már az iskolai feladatokkal is foglalkozniuk kell. Arra a kérdésre, hogy hol, kinél mennyire működik majd az online oktatás, az idő és a tapasztalat adja meg a választ. Amit tudunk, hogy minden iskola megpróbál kapcsolatban maradni a diákjaival, de sok múlik a szülőn is, hiszen mi irányítjuk a gyerekek tevékenységét, és ebből a lehetőségekhez mérten kötelességünk a legtöbbet kihozni.

Az M5-ös csatorna oktatási tartalmakat sugároz: https://mediaklikk.hu/m5-elo/,

a mozaik kiadó elérhetővé tette digitális tankönyveit: https://www.mozaweb.hu/index.php,

és itt található az Oktatási Hivatal linkgyűjteménye a további elérhető oktatási anyagokról: https://www.oktatas.hu/kozneveles/ajanlas_tantermen_kivuli_digitalis_munkarendhez/.

Online tanuláshoz hasznos alkalmazások, appok: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/200-ingyenes-app-diakoknak-es-tanaroknak-amelyek-megkonnyitik-a-tanulast/

Emellett sok múzeum, filmtár, archívum tette elérhetővé adatbázisát:

  • linkgyűjtemény:

https://marieclaire.hu/kultura/2020/03/14/virtualis-terbe-koltozott-kultura-itt-fogyaszthatunk-minosegi-tartalmakat-otthon-a-koronavirus-alatt/

Családi élet, háztartás, ünnepek

Korábban említettem, hogy a kielégítő lelkiállapot megőrzése mennyire fontos az egész család számára. Az együtt töltött időt használjuk ki, beszélgessünk, vegyük elő a társasokat, nézzünk mozifilmeket, diákat. A nagyszülőket se zárjuk ki az életünkből, ha élőben nem is találkozhatunk velük, tartsuk a kapcsolatot telefonon, videochaten, biztos, hogy ez számukra, és az unokák számára is sokat jelent. A közelgő húsvét is rendhagyó lesz, szinte biztosra vehető, hogy nem a szokásos módon ünnepeljük majd, de a magam részéről én biztosan törekedni fogok arra, hogy az ünnep ünnep legyen, és ne veszítsen a fényéből.

Online mise: https://mise.hu/

Online közvetítések (kulturális, oktató, jóga, meditáció stb.): https://www.facebook.com/groups/elokozvetitesek/

Állást keresek | Regiszrálok

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget? A Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat, vagy készítsd el Gyors Profilod, mellyel akár 3 perc alatt is elkészülhetsz (tényleg így van, teszteltük is)!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.