Hello 2020!

by | jan 8, 2020 | Karriertanácsok

Ismét eljött az év eleje, amikor jó visszatekinteni az elmúlt időszakra, értékelni és élvezni – azért ezt se felejtsd el! – az elért eredményeket, valamint ránézni az esetlegesen el nem ért célokra. És persze megtervezni a következőt, jelen esetben 2020-at.

Egyetlen tervezéssel töltött óra felér négy óra megvalósítással

Crawford Greenewalt, a DuPont cég volt elnöke

Ehhez nyújt már néhány éve mankót a YearCompass füzete. Hogy mi is ez? Ahogy az oldalukon, a www.yearcompass.com –on írják: „A YearCompass egy füzet, amely segít lezárni az éved, és megtervezni a következőt. A hétköznapok rutinjában könnyű szem elől téveszteni, hogy merre tartasz, és mit szeretnél elérni. Arról nem is beszélve, hogy bár mindannyian álmodozunk, kevesen tervezünk – legalábbis eredményesen.

A YearCompass egyszerűen működik: irányított kérdéseken és gyakorlatokon keresztül bejárja veled az elmúlt egy éved, majd segít abban, hogy az álmaidat konkrét célokká formáld.”

Érdemes erre néhány órát rászánni, hogy átgondold és kitöltsd, mert a célok fontosak, erről is szól Arnold Schwarzenegger alábbi motivációs videója:

 

Én is továbbra is tervezek erre az évre hetente cikkeket, megcélozva ezzel az álláskeresőket, a karrierváltásban gondolkodókat, legyenek ők pályakezdők vagy már középvezető pozícióban lévők. Lesz szó a korról és az öltözködésről, hogy mennyire befolyásolhatja a sikert egy interjún, és persze a tökéletes állás megtalálásának „titkait” is megosztom veled.

Az évtervezővel és a motivációs videóval kívánok neked megtartott fogadalmakban és megvalósult tervekben gazdag, boldog új évet! Jövő héten találkozunk!

Addig is regisztrálj az álláskereső oldalunkon és hozd létre a személyre szabott állásértesítődet!

REGISZTRÁLOK

Szemán Zoltán karrier coach és tanácsadó vagyok, és itt a CV Online blogjában hétről hétre egy-egy témában nyújtok segítséget az álláskeresőknek, karrier váltóknak vagy jelenleg állásban lévő munkavállalóknak - legyenek ők beosztottak vagy vezetők -, akik valamiért nem érzik jól magukat a jelenlegi pozíciójukban. Azoknak, akik vágynak egy olyan állásra, ahol a helyükön érzik magukat, mert munkájukra szinte hivatással tekintenek, támogató közösségben töltik a 4-6-8, illetve az esetleges túlórájukat, valamint mindezért megbecsülik őket.