Hol találhatnak Rád a toborzók?

by | júl 24, 2020 | Karriertanácsok

Az elmúlt években az álláskeresés egyre összetettebb folyamattá válik és egyre inkább hasonlít egy speciális marketing területre, ahol egyre inkább érvényesül a „nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani” elv. Ezért nem elég keresni a következő munkánkat, hanem nekünk is „hirdetni” kell magunkat. Mit is jelent ez gyakorlatban?

Hol találhatnak Rád a toborzók?

Kereslek, de nem talállak…

Rendszeres, hogy a cégek adatbázisokból dolgoznak, miután mérlegelik, hogy mennyi munka van egy-egy hirdetés feladásával és kivitelezésével. Előfordul, hogy meg sem hirdetik a pozíciót, mert sokkal egyszerűbb egy adatbázisban megfelelő szűrők alapján kikeresni a potenciális jelölteket, mint átolvasni számos önéletrajzot. Ezért mindenképpen érdemes a konkrét pályázatok mellett adatbázisokba is feltölteni az önéletrajzunkat. Nézzük végig, milyen adatbázisok léteznek, melyiket, mikor érdemes használni.

Álláshirdetési platformok adatbázisa

A legnagyobb előnye ezeknek a platformoknak, hogy nagyon sok cég és főleg a legnagyobbak tőlük vásárolják az önéletrajz adatbázisokat. Ha ide (linkeljétek be az adatbázis linkjét) feltöltöd az önéletrajzodat, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy a toborzók nem fognak tudni kikerülni Téged egy-egy keresésnél.

A másik nagy előnye, hogy ezeken a portálokon kaphatsz szakmai tanácsokat, tippeket az álláskereséshez (blog link), a pályázatod megírásához és letölthető önéletrajz és motivációs levél mintákkal (link) segítenek Neked. Ha pedig elakadsz, akkor hiteles szakmai tanácsadók elérhetőségeit is megtalálod.

Milyen önéletrajz kerüljön fel ide? Számodra leginkább vonzó pozícióhoz készíts egy önéletrajzot és az töltsd fel, akár a motivációs levéllel együtt! Ügyelj arra, hogy egyszerűen letölthető legyen és a letöltés után is megmaradjon az eredeti formája! Látszódjon, hogy törődsz a saját felületeddel! Mindig az aktuális tudásodnak megfelelő pályázat legyen fent és a régebbi verziókat távolítsd el! Nincs annál kiábrándítóbb, a szűrést végző munkatársnak kell kikeresnie a legfrissebb verziót a számos variáció közül.

Céges adatbázisok

A cégek körében egyre népszerűbbek a saját karrieroldalak, ahol lehetőséget biztosítanak az önéletrajzok feltöltésére. A legtöbbször ugyan a konkrét álláshirdetések pályázati anyagait lehet feltölteni, de általában nem zárkóznak el az elől, hogy meghirdetett pozíció nélkül is lehessen jelentkezni. Ha ragaszkodsz egy-egy céghez, akkor mindenképp ajánlom ezt a megoldást. Nyilván itt a cég is látja az elkötelezettségedet iránta, de azzal számolnod kell, hogy egyáltalán nem biztos, hogy lesz Neked megfelelő pozíció a közeljövőben.

LinkedIn

Az egyetlen közösségi platform, ahol kiemelt ajánlatok vannak a platformon keresztüli munkaerő toborzásra.  Nem szoktunk adatbázisként gondolni rá, de nem hiába hangsúlyozza a legtöbb karrier tanácsadó a LinkedIn jelentőségét. Amellett, hogy a toborzók szívesen nézik meg a LinkedIn profilt összevetve a CV-be írtakkal, rendszeresen vadásznak tehetséges jelöltekre. Jellemzően nem a magyar munkaerő piacra szólnak ezek a keresések, de a szakmai hitelességed növelése érdekében ma már kikerülhetetlen felület.

Az önéletrajz feltöltése (link) remek kiegészítő lehetőség, hogy megtöbbszörözd annak az esélyét, hogy ne csak Te találj egy remek lehetőséget, hanem a toborzók is Rád találjanak!

A következő bejegyzésben az interjú típusokat és technikákat fogom bemutatni. Addig is kívánom Nektek, hogy találjátok meg a számotokra ideális munkát!

Elkészítem az online profilomat

 

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget? A Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat, vagy készítsd el Gyors Profilod, mellyel akár 3 perc alatt is elkészülhetsz (tényleg így van, teszteltük is)!

Karriertanácsadóként állásváltóknak és álláskeresőknek segítek megtalálni azt a hivatást, amelyben megtalálják önmagukat és megkapják a kellő elismerést munkájukban. Hiszem, hogy a munka és az öröm nem kizárja, hanem kiegészíti egymást. Miben tudok Neked segíteni? Közösen tudatosítjuk, milyen értékekkel rendelkezel, amelyekkel könnyeben tudsz elhelyezkedni, és gyakorlatban támogatlak az állások felkutatásában, a pályázati anyagok megírásában, interjúra való felkészítésben és social media jelenlétedben. 17 éve dolgozom különböző nagyságú cégekkel, akiknek segítettem megtalálni a számunkra megfelelő munkatársat. Itt a CV Online oldalán írásaimmal beviszlek a „színfalak” mögé és beavatlak a HR-esek kulisszatitkaiba, hogy milyen elvek és gyakorlat mentén választják ki a számukra megfelelő munkatársat.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.