Tudatos karriertervezés leendő Anyukáknak. Ezt olvasd el, ha épp családalapítás előtt állsz!

by | jan 15, 2020 | Karriertanácsok

Ezt a cikket minden Nőnek, aki még a tervezés előtt áll jó lenne elolvasnia. Azonban, akkor is érdekes lehet, ha már van egy-két gyermeked és ezúttal szeretnéd tudatosan tervezni a karriered.

Manapság már annyira divatos a tudatosság, hogy a táplálkozástól kezdve a gyereknevelésen át egészen a karrieredig vihető, sőt létezik tudatos teremtés is. Akkor hadd hívjam fel a figyelmed egy nagyon-nagyon fontos jelenségre, még akkor is, ha most még 12 cm-es tűsarkokon a legújabb divat szerint felöltözve szürcsölőd az Aperol-t a Sky Bárokban. A jó hírem, hogy előbb-utóbb téged is el fog találni Ámor nyila és vágyni fogsz egy családra és egy édes kisbabára. Mindegy, hogy éppen milyen területen dolgozol és a karriered melyik szakaszában vagy, érdemes egy pillanatra megállnod és elgondolkodnod a következő kérdéseken:

  • A munkahelyemen, ahol dolgozom, van egyáltán rajtam kívül másik nő?
  • Dolgoznak Anyukák a munkahelyemen?
  • Vettek már vissza valakit szülési szabadság után?
  • Létezik nálunk rugalmas munkaidő?
  • Van négy, hatórás munkaidőre lehetőség?
  • Szoktatok „Home office-ban” dolgozni?
  • Milyen a munkahelyi morál nálatok a túlórával kapcsolatosan?
  • Családbarátnak mondanád a munkahelyed?
  • Milyen a vezetőség? Van már családjuk, vagy szinglik vezetik a vállalatot?
  • Amikor elmész majd szülni, akkor át tudja valaki úgy venni a területed, hogy utána simán vissza tudj állni dolgozni, és egyikőtök helye sem lesz veszélyben?

A fenti kérdések a jelenlegi törvénymódosítás ellenére is aktuálisak, mert lehet, hogy kötelezően csökkentik majd a munkaidődet, azonban erre még a munkaerőpiac összes szereplője nincsen ténylegesen felkészülve.

Mit tehetsz már most annak érdekében, hogy fél 9-re be tudd vinni a gyermeked az óvodába, fél 8-ra az iskolába és 4-re gond nélkül odaérj hozzá/hozzájuk úgy, hogy a munkahelyeden ne kellejen a csípős megjegyzésektől félned?

  1. Vizsgáld meg a fenti kérdések alapján a jelenlegi munkahelyed és a munkaköröd egyaránt.
  2. Amennyiben azt talpasztalod, hogy nem éppen felelne meg a kisgyermekes létednek, úgy kezdj el most munkahelyváltáson gondolkodni
  3. Amennyiben szeretnél nyelvet tanulni, még most fogj bele
  4. Van egy álomvállalkozás ötleted? Kezd el most felépíteni és tervezni még ameddig van időd, hogy a kisgyermekes időszakot maradéktalanul élvezni tudd, és ne akkor kezdj el kapkodni
  5. Szeretnél szakmát váltani, vagy új képesítést szerezni? Még ma kezdd el a megvalósítását.
  6. Kérdezz körbe! Listázd ki a családbarát munkahelyeket és nézd meg, hogy milyen lehetőségeket kínálnak! Még most érdemes egy ilyen vállalatnál dolgoznod, ahol megbecsült tagja leszel a csapatnak akkor is, ha elmész szülni. Hidd el, hogy a „home office”, a rugalmas munkavégzés és a csökkentett munkaidő megfelelő fizetéssel egy megváltás lesz a nyári szünetben.

A fentieknek az átgondolása és megtervezése nem kevés idő, ezzel tisztában vagyok, azonban arra bátorítalak, hogy még ma kezd el tudatosan tervezni a jövőd, és a karriered és hidd el, hogy már ettől boldogabb leszel.

Segítségül alább összegyűjtöttünk néhány hasznos linkeket, hogy motiváljunk téged. Pörgesd fel az éved és merj váltani!

Sok sikert!

Zsák Tina | Mentor & Párkapcsolati coach | szenvedelybolhivatas.blog.hu | linkedin

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget? A Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat, vagy készítsd el Gyors Profilod, mellyel akár 3 perc alatt is elkészülhetsz (tényleg így van, teszteltük is)!

Tina mögött több, mint 15 év marketing és HR munkatapasztalat áll, 2017-ben megalapította a Szenvedélyből hivatás! közösségét, ahol a saját metódusa szerint segíti a hozzá fordulókat. Az erőssége, hogy a tehetséged fejlesztése által megtalálja a szuperképességed, és ezáltal végre Te is rátalálhatsz a hivatásodra. Mentorként segíti a kezdő és meglévő vállalkozókat, ahol az organikus elérésen és a tartalomgyártáson van a fókusz. Elszántan hisz az egyensúlyban a magánélet és a hivatás között, ezért kiemelt figyelmet szentel a párkapcsolati területekre is, hogy segítsen átlendülni az esetleges elakadásokon.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.