„Majd megcsinálom..” – Miért nem MOST?!

by | aug 18, 2021 | Hírek

Gondolom nem okozok nagy meglepetést, ha kijelentem: a legtöbben sportszerűen űzik a halogatást. Mind tudjuk, hogy ennek az a vége, hogy minden az utolsó pillanatra marad, és csak kapkodás lesz a vége. Ebben a cikkben némi tanáccsal látunk el téged, hogyan tudod leghatékonyabban orvosolni a halogatás problémáját.

  • Kezdeti nehézségeken túllendülni – Általában a hosszabb időtartamot igénylő teendőket szeretjük a leginkább későbbre halasztani, mivel ha már elkezdjük, akkor fejezzük is be. Tehát az elinduláson kell egyszerűen túlesni és onnan már beindul a szekér. Ha ilyen szituációban találod magad, akkor próbálj meg kicsi feladatokban gondolkodni. Például, ha egy esszét kell írnod, akkor írd meg első körben csak a bevezetést .Ha kész, akkor meg már úgyis elkezdted, mehet a tárgyalás, a befejezés meg már a legkevesebb. Kész is lett az esszé. Látod?! Csupán hozzáállás kérdése az egész.
  • MAJD = MOST – Akármilyen témáról legyen szó, – takarítás, mosogatás, tanulás – amit valamilyen okból kifolyólag nem szeret csinálni az ember, és csak annyit mond rá: majd később, akkor azt abban a pillanatban el kell kezdeni csinálni! Mennyivel jobb utána azzal foglalkozni, ami jól esik, nem gondolva arra, mennyi mindent kellene még elvégezni.
  • A bűvös 6 pont – Ne becsüld le a „TO DO” listák erejét! Jelenleg ez a lista 6 részből áll, és minden nap újat kell belőle csinálni, mindig az adott napra vonatkozóan. Nyilván van minden nap 6 feladat az embernek, így ha ezeket felírod kvázi „hitelesíted” vele, hogy ezt muszáj teljesíteni. Egyébként pszichológiailag is egyfajta elégedettség érzést kelt, ha kihúzod a listádról a kész teendőidet, úgyhogy már ezért is érdemes ezt a trükköt alkalmazni.
  • A 6 pontos lista turbó fokozaton – Ha kicsivel hatékonyabbá szeretnéd tenni a „TO DO” listádat, akkor íme a következő tipp: priorizálj! Állítsd sorrendbe a feladataidat nehézségük szerint. Személyiségtől függ, de általában jobban szokott működni, ha a számodra legnehezebbel kezded és haladsz az egyre könnyebbik teendőd felé. Ezzel a módszerrel kicsit több motivációd lesz megcsinálni a következőt, hiszen azt valószínűleg úgyis több kedvvel csinálod meg, mint az előzőt.

Amennyiben ezek közül akármelyik tippet becsületesen alkalmazod, észre fogod venni, hogy nem csak önfeledten tudod a szabadidődet eltölteni azzal, nem, ami igazán pihentető és/vagy szórakoztató, hanem az erre szánt idő egyre több lesz, mivel az elvégzendő feladatokat úgymond hamar le szereti tudni az ember, így aztán jobban is siet megcsinálni őket.

És ne feledd, ha van, ami nem tűr halasztást, az a jövődre való odafigyelés, melynek első pontja egy ütős önéletrajz. Ehhez bizony nagy könnyebbséget nyújtanak a különböző végzettséghez illő sablonjaink, úgyhogy ne habozz, töltsd le, amelyik a legszimpatikusabb!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.