Motivációs levél alap

by | aug 16, 2021 | Önéletrajz és motivációs levél

A mumus. Van, aki minden állásra írna egyet, hogy “elmagyarázza” a HR-esnek önéletrajz szűkös keretei közül kimaradt szakmai tapasztalatait, míg mások a hátuk közepére kívánják az alábbi levél megírását. Nekik szeretnék ebben segíteni, amit sablonként is tudnak használni – természetesen a magyarázó részek kivételével.

a legjobb álláskereső

Motivációs levél

 

Név (akinek a levelet küldöd) 

Pozíció (a címzett pozíciója, ha tudod)

Cégnév (a cég, ahova a pályázol)

Cím (a fenti cég címe)

 A pályázó neve (azaz a tied)

A pályázó e-mail címe:

A pályázó mobilszáma:

 

Tárgy: Pályázat ____________ pozícióra

 

 

Tisztelt __________ ! (érdemes személyesítened az álláskeresést, és megtudnod, hogy kinek is küldöd a pályázatot)

 

Bekezdés 1.: Telefonon történt beszélgetésünkre hivatkozva, csatolva küldött önéletrajzommal jelentkezem az Önök által a Cvonline.hu oldalon meghirdetett ________ pozíciót.

 

Bekezdés 2.: Ide kerül, hogy a cég miért motivált, hogy a pályázót alkalmazza.

 

(Ez lehet egy projekt 3-4 mondatos leírása, egy kifejezetten a megpályázott pozícióra releváns feladat és annak eredményének kifejtése, stb.)

 

Bekezdés 3.: Ide pedig az, hogy a pályázó miért motivált, hogy a cégnél dolgozzon.

 

(Ne feledd, a pályázat és a kiválasztási folyamat két egyenlő fél üzleti megbeszélése, ahol a munkáltatónak van egy munkaerő-piaci kereslete, a munkavállalónak pedig egy kínálata, aminek egy win-win helyzetben kell találkoznia. Így az is fontos, hogy a pályázó miért töltené be szívesen a szóban forgó pozíciót.)

 

Bekezdés 3.: Remélem önéletrajzom felkeltette az érdeklődését és lehetőséget kapok egy személyes bemutatkozásra.

 

Üdvözlettel,

 

Név (nem szükséges digitális aláírás)

 

Dátum (a dátum és az aláírás (név) csak itt szerepel, az önéletrajzban nem)

 

Én ebben a formátumban javaslom a motivációs levél megírását, de csak abban az esetben, ha a pályázathoz ezt kifejezetten kérik. Bármilyen, ezzel kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszolok, ha megírod azt a szeman.zoltan@karrier-coach.hu e-mail címre.

Szemán Zoltán karrier coach és tanácsadó vagyok, és itt a CV Online blogjában hétről hétre egy-egy témában nyújtok segítséget az álláskeresőknek, karrier váltóknak vagy jelenleg állásban lévő munkavállalóknak - legyenek ők beosztottak vagy vezetők -, akik valamiért nem érzik jól magukat a jelenlegi pozíciójukban. Azoknak, akik vágynak egy olyan állásra, ahol a helyükön érzik magukat, mert munkájukra szinte hivatással tekintenek, támogató közösségben töltik a 4-6-8, illetve az esetleges túlórájukat, valamint mindezért megbecsülik őket.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.