MOZGÁS HOME OFFICE-BAN KOMOLY EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁKKAL? Nem lehetetlen!

by | jún 20, 2022 | Álláskeresési tippek, Karriertanácsok, Kiemelt-2

Sokan dolgoznak azért home office-ban, mert az egészségügyi problémájuk nem teszi lehetővé a bejárós munkahelyet. Számukra is fontos, sőt mindennél lényegesebb a megfelelő mozgás, ugyanakkor az egészségesek számára sem hátrány.

A mozgás nem csak azért fontos, mert az egészségünk egyik lényeges alapköve. Igen komoly mozgásszervi betegségeket, sőt egészségügyi nyavalyákat kezelhetünk vele, de akár végleg ki is gyógyulhatunk olyan problémákból, mint például az inzulinrezisztencia. Ezért ha úgy érezzük, számunkra túl nehéz a mozgás, mert korlátozottak vagyunk benne, akkor se adjuk fel. Találjuk meg a megfelelő mozgásformát otthon is, akár az orvosunk segítségével. Nézzük, milyen lehetőségek vannak!

Edzés otthon használható eszközökkel

Akad néhány olyan edzőeszköz, ami bizony rendkívül jótékonyan támogatja a mozgásában korlátozott egyéneket is. Az egyik ilyen eszköz a gumiszalag, aminek a használatát akár ülve, vagy fekve is megkezdhetjük. Mivel különféle erősségű kapható belőle és rendkívül költséghatékony, ezért azok számára is kifejezetten jó edzőeszköz lehet, akik például sokáig ágyhoz kötöttek voltak. Érdemes erről akár az orvosunk véleményét is kikérni, vagy bevonni egy gyógytornászt a terveinkbe. A másik, hasonlóan könnyen használható és kivételes eszköz a vibrációs tréner. Ezt, és a gumiszalagot ráadásul az idősek is könnyedén használhatják. A vibrációs tréner ugyanis úgy mozgat meg minden izomcsoportot, hogy lényegében csak rá kell állni az eszközre, és közben akár kapaszkodhatunk is. Segítségével fokozódik a vérkeringés és javul az izmok rugalmassága. Remek első lépéses mozgást támogató eszköz bárkinek.

Torna az internet segítségével

Ma már rengeteg olyan, gyógytornászok által összeállított videó található a neten, amiket még azoknak is érdemes gyakorolni, akik egyébként semmiféle egészségügyi problémával nem küzdenek. A gyógytornászok videói mellett, manuálterapeuták és gyógymasszőrök is rengeteg videót és praktikát osztanak meg arról, hogy hogyan enyhítsük a különféle mozgásszervei fájdalmainkat. Ha nem járunk saját gyógytornászhoz, akkor mindenképp érdemes belenézni pár ilyen videóba és elsajátítani legalább néhány, két munkavégzés között is gyakorolható tornamozdulatot.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.