A sikeres karrierváltás 50 felett nem lehetetlen

by | okt 21, 2022 | Karriertanácsok, kiemelt-4

50 felett már nincs esélyem. Ennyi idősen már sehova nem vesznek fel. Pár év a nyugdíjig, ezt már valahogy csak kibírom…

Hallottad már ezeket a mondatokat? Netán benned is felmerülnek hasonlók néha?

Félelmek 50 felett

Akár megszűnt a munkahelyed, akár elküldtek, akár te magad gondolkodsz váltásban, előfordulhat, hogy bekapcsolnak a koroddal, helyzeteddel kapcsolatos félelmek benned. Az is lehet, hogy már túl vagy néhány állásinterjún, és ezt a következtetést vontad le, miután sorra kapod a visszautasításokat.

Ilyenkor egy pillanatra állj meg, és vedd számba, mennyi tapasztalatod, értékes tudásod van. Ismerd el magadat, és mindazt, amit véghez vittél. Ha mindez megvan, akkor gyűjts össze, mi mindennel tudod támogatni az új helyet. Lásd meg, mekkora értékkel tudsz hozzájárulni a leendő munkahelyed eredményeihez.

A félelmek mögött

A lehúzó, önmagadat becsmérlő gondolatok mögött legtöbbször kishitűség és önbizalomhiány áll. Nem, nem a tapasztalat hozza, hanem a belső monológok és félelmek megerősítése. Gondolsz magadban, magadról valamit, és annak visszaigazolását látod, amikor visszautasítást kapsz.

Pedig könnyen lehet, hogy valami egészen más ok áll a háttérben, te mégis ide vezeted vissza. Egyszerűbbnek látszik a korod mögé bújni, mint váltani, és tenni azért, hogy keresett legyél a munkaerőpiacon.

Felejtsd el a korodat

Motiváló példaként kereshetnék híres, időskori sikereket elért embereket. Ha körülnézel az interneten, jócskán találsz is neveket. Azért nem teszem, mert arra ismét legyinthetsz, hogy ők a kivételek. Bizonyos tekintetben lehetséges, hogy ők kivételesek. Mégpedig azért, mert hittek önmagukban, és tettek az álmaikért.

Az életed rajtad múlik. Ha te úgy döntesz, 50 évesen vége, akkor ezt éled meg. Ám ha úgy döntesz, hogy 50 felett indul igazán az életed, akkor ennek az élményét tapasztalod meg.

Élj

Én 46 évesen költöztem ki Máltára, és kezdtem bele egy új élet felépítésébe. Milyen jól is tettem! Tulajdonképpen 50 felett kezdtem el igazán élni. Eszembe sem jut a korom, így amikor megkérdezik, vissza kell számolnom a születésem évéből. Ki a fenét érdekel az éveim száma, amikor végre megtapasztalom az élet megannyi csodáját?

Az életkor mindössze egyetlen szám, és még csak nem is egy téged meghatározó szám. Hacsak nem döntesz úgy, hogy ez a te ismérved. Tudod mit? Inkább határozd meg magad akként, akinek belülről érzed magad. Tudatos, tapasztalattal bíró, ötletekkel teli, motivált, energikus embernek, akiben buzog az erő és a tettvágy, hogy tegyen a karrierért.

Sikeresen 50 felett

Egy bizonytalansággal, és kétségekkel megírt önéletrajz alapján senki nem fog keresni. Nem a korod miatt, hanem azért, mert te magad sem hiszel önmagadban. Márpedig egy cégnek motivált dolgozóra van szüksége.

Ha energia és lendület süt át az önéletrajzodon, akkor keresni fognak, és kíváncsiak lesznek rád. Így egyre közelebb kerülsz a sikerhez. Ki beszél itt a korodról? Ha nem tudod, hogy kezdd el az önéletrajzod szerkesztését, töltsd le a CVonline önéletrajz sablonjait, amiket egyszerűen átírhatsz a profilodra.

Tedd magadévá mostantól a jelszót: 50 felett kezdődik az élet! Élj ennek mentén, és meglásd, mennyi csoda érkezik hozzád.

Gürtler Szilvia vagyok, ICF minősített professzionális coach. A tudatos, megoldás-orientált gondolkodásmód elsajátításával az élethivatásod beteljesítésében, és a bevételeid többszörözésében segítelek. Hiszem, hogy az örömmel végzett tevékenység, amelyben kibontakoztathatod a képességeidet, az túlmutat a munka fogalmán, és egyfajta elhívást jelent. Célom, hogy minél többen megtaláljátok azt az élethivatást, amely egyensúlyt teremt az életetekben.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.