Az ideális megjelenés – a sikeres állásinterjú sarokköve

by | márc 28, 2022 | Kiemelt-2, Szponzorált cikk

Ahhoz, hogy valóban jó állást szerezzünk, a szakmai tapasztalat és a képzettség nem mindig elegendő. Egy állásinterjún nagyon sokat számít, hogy megfelelően beszéljünk, de az ideális öltözék megválasztása is. Utóbbiról hajlamosak lehetünk megfeledkezni egy interjú során, pedig az első benyomást ez adja. Sokszor már ez alapján dönthet egy munkáltató, amikor meglát bennünket.

Mire érdemes odafigyelnünk?

Amennyiben valamilyen intellektuális munkaterületen szeretnénk elhelyezkedni, kifejezetten fontos a szalonképes megjelenés – ez pedig jelen esetben az eleganciát takarja. Sokan elkövetik viszont azt a hibát, hogy túlöltöznek. Visszatetsző lehet leendő főnökünk számára, ha megjelenésünk jóval elegánsabb, mint az övé, ugyanis ezzel olyan, mintha azt hangsúlyoznánk, hogy mi fontosabb szerepet töltünk be, vagy épp magasabb pozícióban vagyunk nála. Természetesen ez nem minden esetben van így, de sokszor releváns lehet. A legjobb tehát az öltönyöket és kosztümöket félretenni ilyenkor. A férfiak esetében egy elegáns ing farmernadrággal és félcipővel tökéletes választás lehet. Ezzel szemben a hölgyek részére az ideális választás egy elegánsabb blúz és szoknya lesz az esetek többségében – valamilyen csinosabb magassarkúval természetesen. Nem árt azonban, ha a hivalkodóbb színeket is elkerüljük ilyenkor, pontosan a fentebb említett okok miatt.

Az ördög a részletekben rejlik

Annak ellenére is adódhatnak problémák megjelenésünkkel, hogy a fentiek szerint kellően felöltöztünk. A kiegészítők ilyen esetben ugyanis bár jelentéktelennek hathatnak elsőre, egy hosszabb beszélgetés során mégis szembetűnőek lehetnek. Egy rosszul megválasztott kiegészítő pedig tudat alatt is a diszharmónia vagy az igénytelenség benyomását keltheti leendő főnökünkben. Igyekezzünk tehát mindig olyan kiegészítőket választani, amik sejtelmes eleganciával támogatják adott szettünket. Ez rendezettséget és igényességet sugároz. Persze nem kell feltétlen Rolex karórára és arany ékszerekre gondolnunk. A nagyobb webáruházak kínálatában, mint például az Alza, számtalan olcsóbb kiegészítő közül válogathatunk, amik feldobhatják a ruházatunkat.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.