Mi jelenti a munkaerőpiacon leginkább eladható Office-tudást?

by | nov 17, 2022 | Kiemelt-2, Szponzorált cikk

Napjaink munkaerőpiacán alapvető elvárásnak számít a Microsoft Office irodai programcsomag magabiztos használata. Mivel azonban egy több komponensből álló, összetett programcsomagról van szó, ezért a specializációnak igenis helye van: ismerd meg azokat az Office részterületeket, amelyekben különösen érdemes elmélyedned!

office tudás

Milyen programok találhatóak meg az Office-ban?

Ha a népszerű irodai szoftvercsomag legfrissebb kiadásának legbővebb funkcionalitással bíró verzióját nézzük, akkor programok és szolgáltatások igen széles palettájával szembesülünk. Az Office 2021 Professional Plus hivatalos licencének birtokosaként teljes joggal használjuk a

 

  • a Microsoft Word szövegszerkesztőt,
  • a Microsoft Excel táblázatkezelőt,
  • a Microsoft PowerPoint prezentációkészítőt,
  • a Microsoft Access adatbáziskezelőt,
  • a Microsoft Outlook levelezőklienset,
  • a Microsoft Teams videkonferencia szoftvert,
  • a Microsoft OneNote jegyzetalkalmazást,
  • a Microsoft Publisher kiadványszerkesztőt,
  • és a Skype for Business kommunikációs platformot.

    Mi számít alaptudásnak?

    A Wordben, Excelben, PowerPointban és az Outlookban való alapvető navigáció képessége már alapszinten is elvárt. Egy-egy új dokumentum létrehozása, vagy egy meglévő fájl módosítása az egyszerűbb funkciók igénybevételével az alaptudás kategóriájába tartozik. A pandémia alatt a Microsoft Teams használata szintén sokak életének szerves részévé vált. Ezeknek magabiztos használatával minden munkavállalónak meg kell tudnia birkózni.

    Ha például célzottan az Excelt nézzük, akkor itt bizony a leggyakoribb függvények (SZUM, ÁTLAG, HA stb.) ismerete, a szűrők és rendezések használata, kimutatások készítése is az erősen ajánlott csoportba tartozik már ezen a szinten is.

    A felsorolásban megtalálható többi program ismeretét általában már egy magasabb tudást igénylő felhasználói szintként szokták azonosítani, mivel specializáltabb célszoftverekről van szó, amelyek ismeretére viszonylag kevesebb álláshely esetén van csak szükség

      Mely területekre érdemes specializálódni?

      A Microsoft Office programjai közül talán az Excel számít a legnyerőbb választásnak a benne rejlő lehetőségek jobb kiaknázása területén. A táblázatkezelő szoftver a leggyakrabban használt alapfunkciókon túl is rengeteg lehetőséget rejt magában, arról nem beszélve, hogy nagyon sok különböző területen használják szerte a világban. A céges világban adatelemzések, jelentések, pénzügyi műveletek megkerülhetetlen eszközének számít.

      Ennek fényében a haladó Excel tudás igen jól értékesíthető napjaink munkaerőpiacán. Kifejezetten kurrens tudásnak számít a makrók ismerete, a komolyabb diagramok és pivot táblák létrehozása, a komolyabb függvények alkalmazásának képessége.

      Az önálló gyakorlás és tanulás mellett nagyon hasznos lehet egy haladó Excel tanfolyam elvégzése, ahol szakértő oktatók ismertetnek meg a program komplex funkcionalitásával. Hidd el, megéri befektetni: akár egy eredeti Office programverzió megvásárlására gondolunk, akár egy tanfolyam elvégzésére!

        Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

        Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

        Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.