Miért érdemes szakemberre bízni a toborzást?

by | máj 3, 2022 | kiemelt, Munkaadók - HR Blog

Véleményem szerint a toborzásra költött pénz nem kiadás, hanem befektetés. Persze, mondhatja a nyájas olvasó, minden szentnek maga felé hajlik a keze, de megmutatom, hogy ezt miért gondolom így.

Egyrészt néha már ott megválaszolatlan kérdésekbe ütközik egy HR tanácsadó, vagy fejvadász, amikor kér egy pozíció leírást a cégvezetőtől, mert az nem mindig áll rendelkezésre. Hogy mi ezzel a baj? Enélkül nehéz, de legalábbis nem könnyű meghatározni, hogy milyen is lenne az ideális jelölt, és ez még csak a szakmai része, az emberi oldaláról nem is esett szó. Első körben ennek tisztázásában tud segíteni egy szakember, ami alapját képezi a sikeres kiválasztásnak.

Ezt követően az álláshirdetés megfogalmazása lehet az a pont, amiben érdemes kilépni a szokványos “Feladatok” és “Elvárások” keretek közül, beleírva többek között a vállalat vízióját, amihez várható, hogy szívesen csatlakozna egy új munkatárs, a cégre jellemző kultúrát és azt, hogy a feladatokon kívül milyen csapat is várja a leendő kollégát.

Igen, ezt már fel lehet tenni egy állásportálra, viszont a cég munkatársai közül valakinek kezelnie is kellene az onnan beérkező önéletrajzokat, leszűrni az első látásra megfelelő CV-ket, visszajelezni a többieknek és megszervezni az interjúkat.

Mindezt rá kell bízni egy kollégára, aki nem ennek a területnek a szakértője, ami miatt ez hosszabb időbe telik – mindez a saját napi feladataitól vesz el időt -, és a hozzá nem értéséből fakadóan előfordulhat, hogy a szűrőjén nem akad fenn olyan önéletrajz, akit így elveszíthet a cég, mint potenciális jelöltet.

Tegyük fel, hogy sikeres volt a kiválasztás, és megszervezésre kerül a személyes találkozó. Egy jó HR tanácsadó ezzel még messze nem fejezi be a munkáját, hiszen egyrészt a folyamat nem csak egy interjúból áll, másrészt pedig eközben folyamatosan kapcsolatot tart a jelölt és a munkáltató között, visszajelzést ad a feleknek az interjú(ka)t követően, hiszen ilyenkor jönnek elő azok az információk, melyek még a legjobb szándék szerint is félreértésekhez, és ennek tisztázása hiányában egyik fél vissza lépésével végződhet. Nem beszélve arról, ha a folyamat elhúzódik, akkor hogy kell fenntartani a jelölt érdeklődését a pozícióval kapcsolatban.

A végén, ajánlat adásnál jön a béralku, melyben külső félként szintén segíthet egy tapasztalt tanácsadó, hogy egy win-win megállapodás szülessen a két fél között.

Egy rosszul menedzselt keresés eredményét számszerűsíteni lehet, ami nem csak a hirdetés költségét tartalmazza. A kiválasztást végző kolléga munkadíja, az emiatt nála elmaradt munka kiesése, az interjúztatásban részt vevő vezetők óradíja, a nem megfelelő jelölt fizetése az ott töltött idő alatt, az út betanító munkatárs fizetésének erre eső része, az általa addig el nem végzett munka értéke és mindez újra indul a próbaidő alatti, vagy akár utáni – amikor már egy hónapos felmondási idő van – felmondást követően.

Ez viszont az a szabad szemmel jól látható összeg, amennyinél biztosan kevesebbe kerül egy jó, kiválasztásban jártas HR szakember díjazása.

Szemán Zoltán karrier coach és tanácsadó vagyok, és itt a CV Online blogjában hétről hétre egy-egy témában nyújtok segítséget az álláskeresőknek, karrier váltóknak vagy jelenleg állásban lévő munkavállalóknak - legyenek ők beosztottak vagy vezetők -, akik valamiért nem érzik jól magukat a jelenlegi pozíciójukban. Azoknak, akik vágynak egy olyan állásra, ahol a helyükön érzik magukat, mert munkájukra szinte hivatással tekintenek, támogató közösségben töltik a 4-6-8, illetve az esetleges túlórájukat, valamint mindezért megbecsülik őket.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.