Mit jelent a munkaerő-közvetítés, és hogyan segít az álláskeresőkön?

by | dec 14, 2023 | Álláskeresési tippek, Kiemelt-2, Szponzorált cikk

A munkaerő-közvetítés egy olyan szolgáltatás, amely összeköti a munkaadókat és a munkavállalókat. Az ezzel foglalkozó cégek, mint például az IDBC, segítenek a munkaadóknak megtalálni a megfelelő jelölteket, és a munkavállalóknak elhelyezkedni a számukra legjobb pozíciókban.

allasinterju

A munkaerő-közvetítés előnyei

A recruitment cégek legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy megtalálják a tökéletes párosítást. De mik a munkaerő-közvetítés legfontosabb előnyei?

  • Gyorsabb és hatékonyabb a hagyományos álláskeresésnél, mivel a munkaerő-közvetítők rendelkeznek a piaci ismeretekkel, a kapcsolatokkal és a szűrőrendszerrel, amelyekkel kiválaszthatják a legalkalmasabb pályázókat.
  • Rugalmasabb és változatosabb a munkalehetőségek tekintetében, ugyanis a recruiterek különböző iparágakban, szektorokban és projektekben kínálnak állásokat, amelyek között a munkavállalók válogathatnak.
  • Támogatóbb és fejlesztőbb a karrierépítés szempontjából, hiszen a munkaerő-közvetítő szakemberek tanácsot, visszajelzést és képzést nyújtanak a munkavállalóknak, hogy javítsák az önéletrajzukat, a készségeiket és az interjútechnikájukat.

Álláskeresés, passzívan?

Ha álláskeresésről beszélünk, tulajdonképpen az aktív álláskeresésre gondolunk. Ez azt jelenti, hogy a munkavállaló aktívan keresi az állásokat, jelentkezik rájuk, és részt vesz az interjúkon.

A munkaerő-közvetítés egyik legnagyobb előnye, hogy a recruiterek olyan jelöltek felkutatására is képesek, akik nem keresnek aktívan. Ebben az esetben ez úgy működik, hogy a munkavállaló regisztrál egy munkaerő-közvetítő cég oldalán, feltölti az önéletrajzát, és megadja az elvárásait, majd a munkaerő-közvetítő cég keresi meg őt, ha talál neki megfelelő – vagy a jelenleginél testhezállóbb – állást.

Az ilyen típusú, passzív álláskeresés előnye, hogy kevesebb időt és energiát igényel, és lehetőséget ad arra, hogy olyan állásokat is megismerjen a munkavállaló, amelyekre egyébként nem találna rá.

állásinterjú

A munkáltatóknak is hasznos

A munkaerő-közvetítés egy hasznos és hatékony módszer az álláskeresésre, amely segít a munkaadóknak és a munkavállalóknak megtalálni egymást. Ha érdekel a munkaerő-közvetítés, és szeretnél többet megtudni róla, látogass el az IDBC weboldalára, ahol részletes információkat és tanácsokat találsz a munkaerő-közvetítésről, valamint rengeteg állásajánlatot különböző területeken.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.