A SZÉP-kártya új szabályai: több pénz és szélesebb felhasználási lehetőség

by | aug 1, 2023 | Hírek, kiemelt-3

Azok számára, akik aktívan használják a Széchenyi Pihenő Kártyát, örömteli változások érkeztek augusztus 1-én. A SZÉP-kártya új szabályai szerint a felhasználási lehetőségek bővültek, lehetővé téve a munkavállalók számára a pénzük még sokoldalúbb felhasználását.

SZÉP-kártya új szabályai

Kibővített kártyakeret

Az egyik jelentős módosítás a Széchenyi Pihenő Kártya keretösszegének növelése. A munkáltatók mostantól 2023. december 31-ig további 200 ezer forintot is hozzáadhatnak a kártyához, még akkor is, ha a juttatás eredeti keretösszege már kimerült. Ez egy új lehetőséget kínál azoknak, akik a kártya előnyeit már korábban kimerítették. Ez egyszeri juttatás, amit az éves 450 ezres kereten felül adhat a munkáltató a munkavállalóknak.

Hideg élelmiszerek is vásárolhatók a SZÉP-kártyával

Korábban a Széchenyi Pihenő Kártya csak meleg ételek vásárlására adott lehetőséget, például éttermekben és kávézókban. Azonban mostantól hideg élelmiszerek vásárlására is felhasználható. Ez azt jelenti, hogy a kártya segítségével nem csak vendéglátóhelyeken vásárolhatunk ételt, hanem például boltokban is vásárolhatunk élelmiszereket.

A SZÉP-kártya új szabályai augusztustól hatályosak

A 237/2023. (VI. 19.) Korm. rendelet a Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról 2023. augusztus 1-jétől lépett életbe, így a munkáltatók és alkalmazottak egyaránt új lehetőségeket élvezhetnek.

Széleskörű használati lehetőségek

E változások értelmében a Széchenyi Pihenő Kártya továbbra is az egyik legvonzóbb lehetőség marad a béren kívüli juttatások között. A keretemelés és a hideg élelmiszerek vásárlási opciója lehetővé teszi a kártya még sokoldalúbb felhasználását.

Időszakos változások a SZÉP-kártya új szabályai

Fontos kiemelni, hogy az új szabályok ideiglenesen érvényesek, és 2023. december 31-ig maradnak érvényben. Ez az időszak lehetőséget nyújt arra, hogy mindenki kihasználja a bővített kártyalehetőségeket és az új élelmiszer-vásárlási alternatívákat.

Korábban is voltak ideiglenesen változások

Már korábban is voltak hasonló intézkedések a Széchenyi Pihenő Kártyával kapcsolatban, az akkori élelmiszervásárlási lehetőség bővítése pozitív visszajelzésekkel zárult.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.