Gumiszerelő szakemberek bérezése

by | febr 23, 2023 | Hírek, Kiemelt-2, Szponzorált cikk

Az autóipar az egyik leginkább prosperáló, legfelkapottabb iparág. Egyrészt ez annak köszönhető, hogy számos külföldi, autógyártással vagy autóalkatrész gyártással foglalkozó cég is jelen van hazánkban, másrészt Magyarország autóállománya folyamatosan növekszik, így a járművek javítására, szerelésére nagy a kereslet. Mivel hazánkban a személygépkocsik átlag életkora 14 év, azok szerelésére, karbantartására még jó ideig szükség lesz – ennek köszönhetően napjainkban az autóiparban megfelelő képzettség esetén rendkívül egyszerű munkát találni és elhelyezkedni.

gumiszerelő szakemberek bérezése

Aki személygépkocsival rendelkezik, tisztában van azzal, hogy annak fenntartása nem merül ki a tankolásban és a kötelező szervizekben. Vannak olyan időszakos karbantartási és egyéb munkák, amelyekkel a gépkocsi hosszútávon történő megfelelő működését biztosítjuk, más eljárások pedig biztonságunk szempontjából elengedhetetlenek. Ez utóbb kategóriába tartozik a gumiabroncsok időszakos cseréje.

Gumiabroncs-csere: ki végzi el és mikor

A téli és nyári szezon elején javasolt lecserélni a gumikat az időjárásnak leginkább megfelelő modellre. A cserét elvégezhetjük mi magunk is, azonban mivel egy műhelyben a gumiszerelést végző szakember sokkal pontosabban, percízebben képes dolgozni a tárgyi adottságoknak köszönhetően, érdemes rábízni a gumicserét. Kiből lehet gumiszerelő és vajon mennyit keres egy gumiszerelőként dolgozó alkalmazott?

Gumiszerelők képzése

gumiszerelő, hivatalos elnevezéssel a gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó képzésre tanfolyami képzés keretein belül van lehetőség. A tanfolyamok 3-6 hónapig tartanak és a teljesítés, valamint záróvizsgát követően a képzést szervező iskola vagy cég tanúsítványt állít ki a tanulóknak. A szakmai vizsga letételére az akkreditált vizsgaközpontokban van lehetőség, amelyhez szükséges a modul elvégzését követően kapott tanúsítvány. A sikeres szakmai vizsga után ugyancsak tanúsítvány kerül kiállításra.

A gumiabroncs-javító szakemberek fizetése

Amikor egy képzés mellett dönt az ember, érdemes azzal kapcsolatosan is tájékozódni, hogy milyen fizetés várható az adott szakmában. A gumiabroncs-javító és kerékkiegyenlítő munkakörben a bér számos tényezőtől függhet. Az országos bruttó átlagbér 232 000 Ft és 498 000 Ft között mozog (forrás: fizetesek.hu). Mint a legtöbb munkakörben, a gumiszerelőknél is megfigyelhető fizetésbeli eltérés a munkavégzés helyétől, a munkavállaló tapasztalatától, a műhely forgalmától és a munkaköri leírástól függően.

Általánosságban elmondható, hogy nagyvárosi, frekventált helyen lévő műhelyek fizetnek a legtöbbet alkalmazottaiknak, míg egy kisvárosi vagy falusi műhelyben szerényebb a havonta elutalt összeg. Ezen kívül foglalkoztatója válogatja, hogy biztosít-e az alkalmazottnak cafetériát, jár-e esetleg bónusz a kiemelt időszakokban vagy év végén, szoktak-e fizetni 13. havi fizetést. A kapható fizetés tekintetében az is fontos tényező, hogy hogyan számolják el az esetleges túlórákat, valamint az is, hogy amennyiben a műhely hétvégén is az ügyfelek rendelkezésére áll, a szombati vagy szombati és vasárnapi munkavégzés kifizetése mily módon történik.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.