Hatalmas érdeklődés mellett, új lendülettel érkezik Budapestre a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál

by | nov 16, 2023 | Hírek, Karriertanácsok

ÚJ LENDÜLETET VETT ÉS MEGÉRKEZETT BUDAPESTRE A MŰSZAKI PÁLYAVÁLASZTÓ FESZTIVÁL

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) feladatának tekinti a műszaki szakember utánpótlás támogatását, ezért idén 8. alkalommal rendezi meg a Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztivál elnevezésű, Magyarország hat nagyvárosába ellátogató eseményét, ahová szeretettel várja a műszaki pálya iránt érdeklődő fiatalokat. A rendezvénysorozat záró állomása Budapest, a rendezvényre látogatók ebben az évben kedvezményesen vehetik igénybe a MÁV járatait.

csontvázon vr szemüveg

Modernizáció, digitalizáció, a mesterséges intelligencia alkalmazása. A fejlődés, az új műszaki technológiák kivitelezése megfelelő számú és minőségi tudással rendelkező szakembert igényel, akiknek megszólítása és megtartása továbbra is komoly feladatot ró a vállalatokra, a szakképzésre, valamint a szakmai szervezetekre. A jövőbe mutató iparági összefogás, példátlan helyi felelősségvállalás elengedhetetlen a szakemberhiány kezeléséhez, ezért a MEE a nagy energiapiaci szereplők, a kkv-k, a helyi önkormányzatok, továbbá az oktatási intézmények támogatásával immár nyolcadik éve rendezi meg „Mi a pálya? Műszaki Pályaválasztó Fesztivál” című rendezvénysorozatát, ami évente több mint 10.000 fiatalnak segít a pályaorientációban.

Az eseménysorozat célja, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élmény alapú bemutatókon keresztül felkeltse az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki és informatikai pályák iránt. A műszaki pályaválasztó fesztiválon olyan szakterületekkel – elektrotechnika, elektronika, gépészet, épületgépészet, távközlés, informatika, vegyipar – ismerkedhetnek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok, melyek a jövő világát is működtetik majd.

meditáló nő

”Az 1900-ban alapított MEE kezdetek óta elkötelezett küldetésének tartja a műszaki szakmák népszerűsítését. Az idén kiváló partnerekre talált az önkormányzatok és a nagyvállalatok esetében – akik felismerve, hogy a MEE nem vállalkozásként, hanem társadalmi felelősségvállalásként kezeli a rendezvényt – nagyon kedvező feltételeket biztosítottak az esemény lebonyolításának támogatásaképpen” – emelte ki Gelencsér Lajos a rendezvényt szervező MEE elnöke.

A Mi a pálya? rendezvény keretein belül a MEKH, az E.ON, az MVM és a MAVIR önálló programokon keresztül kívánja bemutatni az érdeklődőknek, mit nyújthat számukra egy adott műszaki pálya.

A rendezvény budapesti állomásán többek között az energetika világával is megismerkedhetnek a fiatalok. Az E.ON standján például kipróbálhatják hogyan lehet racsnis kábelvágóval földkábelt darabolni, megismerhetik a köpenyes vezeték eltávolításának technikáját, védőcsövet hajlíthatnak, és próbára tehetik kézügyességüket a feszültség alatti munkavégzéshez használt speciális védőkesztyűben is.

fiú kesztyűt húz

”Napjainkra az energetika izgalmas, kihívásokkal teli területté vált, amelyben különösen nagy hangsúlyt kap a digitalizáció, az innováció és az okos eszközök használata. Olyan fiatal tehetségekre, kiválóan képzett szakemberekre van szükség, akik sokoldalú tudással rendelkeznek és magabiztosan használják a legújabb technológiákat. Mi az E.ON-ál arra törekszünk, hogy a legkiválóbb szakemberekkel dolgozzunk együtt, ezért vagyunk jelen már a képzésüktől, 14 éves kortól, az egyetemi oktatáson keresztül a diploma utáni gyakorlatig” – tette hozzá Kurdits Tamás, az E.ON Hungária Csoport műszaki tudásmenedzsment vezetője

„A három turnusban érkező, megtervezett forgatókönyv szerint zajló élményalapú program első részében a hangátvitellel, feldolgozással kapcsolatos elektronikai ismeretekbe kapnak betekintést a gyerekek, a bemutatóhoz kapcsolódik a mesterséges intelligencia megjelenése is. A program során a szakmák ismeretében az iskolák, az életpályákban a cégek, az önismeretben a pályaorientációs tanácsadók segítenek” – tette hozzá Danyi Vilmos a rendezvény alapítója.

A szervezők szándéka szerint a hat állomásos, országos roadshow is évről évre hozzájárul és tovább erősíti azt a tendenciát, hogy egyre magasabb a műszaki szakmákat választó diákok száma. Szeretnék, ha ez a tendencia tovább folytatódna, hiszen nagy számú új szakembert igénylő területekről van szó, ahol a végzett fiatalok biztos munkalehetőségekre számíthatnak.

Az eseménysorozat november 16-án zárul, Budapesten, szeptember óta már Pécsre, Szegedre, Győrbe, Miskolcra és Debrecenbe látogatott el a pályaválasztó roadshow.

miapalya.mee.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.