A mentőzéstől a vezetői székig – Jósvai Gergő karriertörténete

by | szept 27, 2023 | Karriertörténetek, Kiemelt-2

Az interjúban Jósvai Gergő, a CVonline.hu Sales Team Leadere beszél a pályakezdéstől egészen a jelenlegi pozíciójáig vezető útjáról. Egy érdekes karriertörténet ez, hiszen kezdetben mentősként dolgozott, majd egy teljesen más szektorban találta meg a hivatását, méghozzá az értékesítésben. Az interjúban megosztja tapasztalatait, kihívásait és jövőbeni terveit az értékesítés és vezetői pozíció kapcsán. Az is kiderül, hogyan sikerült átmenetet teremteni a két teljesen eltérő szakma között, és milyen módon hasznosította a mentősként szerzett tapasztalatait az értékesítésben.

Jósvai Gergő, Sales Team Leader, CVonline.hu

Köszönöm, hogy vállaltad az interjút. Elsőként mesélnél nekünk a hátteredről és hogy hogyan kerültél kapcsolatba az egészségügyi szektorral?

Köszönöm a meghívást. Az érdeklődésem az egészségügy iránt már az általános iskolában kialakult. A biológia mindig vonzott, és amikor egy olyan gimnáziumba kerültem, ahol biológia tagozaton tanulhattam, az elindított az orvoslás irányába. Később rájöttem, hogy az orvosi pálya nem nekem való, végül ezért választottam a mentőtiszt szakirányt a Debreceni Egyetemen. Nagyon tetszett, hiszen mégis egészségügy, mégis valamilyen szinten orvoslás, és szuper volt, hogy mindig új kihívások voltak előttem.

Mi vezetett el oda, hogy a mentős pályáról az értékesítésre válts?

Az időbeosztás és a családcentrikusság egyre fontosabbá vált számomra. A mentőben dolgozva ráébredtem, hogy az egészségügyi területen nem tudom megvalósítani azt az ideális munka-család egyensúlyt, amire vágyom. Az anyagi szempontok is szerepet játszottak, mivel a hosszú munkaórákhoz viszonylag alacsony fizetés társult.

Ezt követően kipróbáltam az orvoslátogatói munkát, de az anyagiak és a vállalat helyzete miatt nem vált be hosszú távon. Ekkor egy ismerősöm segítségével jutottam el az első értékesítői pozícióhoz a Monster Magyarországnál. Emlékszem, hogy nem tudtam, hogy ez a sales munka mivel jár, nem is volt benne tapasztalatom, de azt mondták, hogy jó a beszélőkém, próbáljam ki, így belevágtam.

Milyen volt a kezdet értékesítőként?

Egy Senior Sales kolléga megtanította a rendszereket, és segített a kommunikációban is. Hamar elengedte a kezemet, ami nagyon jól sült el. Mivel a cég kivonult Magyarországról, pár hónap után új munkahelyet kellett keresnem, de addigra már annyi sikerélményem volt az értékesítésben, hogy tudtam, hogy ez az én utam. Ekkor kerültem be a CVonline.hu értékesítő csapatába, mint Account Manager.

Hogyan sikerült átmenetet teremtened a két teljesen különböző szakma között? Voltak olyan helyzetek, amikor a mentősként szerzett tapasztalataid segítettek az értékesítői munkádban?

Az értékesítői szerepkörre való átállás kihívást jelentett, mivel korábban nem rendelkeztem tapasztalattal ezen a területen. Az egészségügyi szektorban szerzett tapasztalatok segítettek megérteni az ügyfelek igényeit, ami értékesítőként is az első fontos lépés. Más kérdéseket teszek fel, más szolgáltatásról van szó, de még is ugyanezen alapelvek mentén építem az ügyfélközpontú kommunikációt és megoldáskeresést. Az egészségügyben gyors és pontos döntéseket kellett hoznom, és ez a készség jól hasznosítható az értékesítői helyzetekben is, ahol az ügyfeleknek gyakran sürgős vagy specifikus igényeik vannak.

Mit gondolsz, mi a legfontosabb készség vagy tulajdonság egy sikeres értékesítő számára?

A legfontosabb készség egy értékesítő számára az empátia és a hatékony kommunikáció. Fontos az ügyfelek igényeinek megértése, és ezeknek a szükségleteknek a figyelembevétele az értékesítési folyamatban. Emellett a kitartás, a pozitív hozzáállás és az alkalmazkodóképesség is elengedhetetlen a sikeres értékesítéshez.

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik hasonló karrierváltást fontolgatnak?

Azt javaslom, hogy merjenek lépni és legyenek nyitottak az új lehetőségekre. Ha valaki szintén az egészségügyből váltana, az ott szerzett tapasztalatok sok területen hasznosíthatók, és a kihívások ellenére is érdemes lehet váltani. Nem számít, hogy húsz vagy ötvenéves az illető. A sikeres átálláshoz a kitartás és a tanulási hajlandóság a kulcsfontosságú.

Most Sales vezető pozícióban vagy. Sikerült mindent megvalósítanod, vagy vannak még további céljaid ezen a területen?

Az egész vezetői szerepkör nagyon új nekem, kevesebb mint két éve dolgozom ezen a területen. A pozíciót a nulláról kellett felépítenem, sosem tanultam korábban, hogyan kell hatékonyan kommunikálni a kollégákkal, motiválni őket, vagy felismerni, melyikükre érdemes beruházni. Azt hiszem, hogy vezetőként soha nem lehet azt mondani, hogy elértem a csúcsot, ezt szerintem te is megerősíted Zilda, hogy mindig jön új és inspiráló helyzet.

A jövőben szeretném tovább erősíteni az értékesítői kapcsolatokat és még több céggel megismertetni a CVonline.hu brandet, valamint a nevemet. Szeretném, ha a nevem egy jó ajánló szó lenne, függetlenül attól, hol tartok a jövőben. Részt venni nagyobb rendezvényeken, előadásokon, és minél több területen kipróbálni magam az értékesítésben és vezetésben egyaránt.

A kérdések végére értünk. Szeretnél még valamit hozzátenni?

Még annyit emelnék ki, hogy a CVonline.hu-t látom igazi értékesítő karriernek. Nagyon sokat köszönhetek a csapatnak és a céges kapcsolataimnak. Mindig azt vallom, hogy mindenki hozzájárult ahhoz, aki most vagyok, és mindenki kellett ahhoz, hogy megtanuljam a dolgokat. Egy erős és támogató csapat nélkül nem érhettem volna el ezt a pozíciót.

Oszd meg te is karriertörténetedet!

Ha Te is szeretnéd megosztani izgalmas karriertörténetedet vagy érdekes pályakezdésed tapasztalatait, örömmel fogadom leveledet! Legyen szó pályaváltásról, sikerekről vagy tanulságos kihívásokról, várom beszámolódat. Az inspiráló történetek segíthetnek másoknak is az útkeresésben és a fejlődésben. Kérlek, írj a marketing@cvonline.hu címre, és akár egy interjú keretében is beszélgethetünk!

Szia, Zilda vagyok. Több mint 7 éves állásportálos tapasztalatom során több ezer álláshirdetést és CV-t láttam már. A CVboost.hu vállalkozásomnál a küldetésem, hogy személyre szabott önéletrajz elkészítésével segítsek az álláskeresőknek sikeresen bemutatni a releváns kompetenciáikat, és lehetővé tegyem számukra, hogy a legjobb benyomást keltsék az állásinterjún. A megszerzett tapasztalatokból osztok meg veled néhány értékes tippet.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.