3 játék, amit érdemes elővenni a csapatépítő tréningen

by | okt 17, 2023 | Kiemelt-2, Munkaadók - HR Blog, Szponzorált cikk

A csapatépítők során rengeteg féleképpen sarkallhatjuk a munkatársakat arra, hogy szorosabbra fűzzék a munkakapcsolataikat. Használhatunk különböző önismereti gyakorlatokat, vagy akár játékos módszereket is, amelyek szórakoztatóak, kreatívak és tanulságosak. Íme néhány játék ötlet, amelyeket érdemes kipróbálni!

gyerek puzzle játék

Puzzle

Sokaknak ismerős a gyerek puzzle, azonban a legtöbb felnőtt ritkán játszik ilyesmit. Pedig a puzzle fejleszti a logikai gondolkodást, a térbeli érzékelést és a figyelmet. A csapatépítő tréningeken használhatunk olyan puzzle-t, amelynek a darabjai a résztvevők fotóiból készültek.

Így nemcsak a kirakás jelent kihívást, hanem – nagy létszám esetén – az is, hogy felismerjük egymást. A puzzle-t több csoportra osztva is megoldhatjuk, és versenyezhetünk, hogy melyik csapat fejezi be előbb. Ez fejleszti a project alapú gondolkodást és a csapatszellemet.

puzzle játék

Lego

A Lego egy olyan, különböző formájú és színű műanyag elemekből álló építőjáték, amelyen több generáció nőtt már fel. Ez a népszerű játék fejleszti a kézügyességet, a kreativitást és az együttműködést.

A csapatépítő tréningeken használhatunk olyan Lego-készleteket, amelyekkel megadott témákhoz kapcsolódó alkotásokat kell létrehozni, de használhatjuk arra is, hogy a résztvevők szabadjára engedhessék a fantáziájukat. A Lego-t is használhatjuk több csoportra osztva, és a végén prezentálhatjuk egymásnak az elkészült alkotásokat.

Tabu

A Tabu egy olyan szókirakós játék, amelyben a kiválasztott játékosnak körül kell írnia egy szót a többieknek anélkül, hogy használná a kifejezéshez kapcsolódó tiltott szavakat. A játék kiválóan fejleszti a kommunikációs készséget, a szókincset és a reakcióidőt.

A csapatépítésre készíthetünk olyan Tabu-kártyákat, amelyek a céghez vagy a munkaterülethez kapcsolódó szavakat tartalmaznak. Így a játék nemcsak szórakoztató lesz a munkatársak számára, hanem tanulhatnak is valami újat.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.