Kiszervezett toborzás: Az értékes munkaerő megtalálásának kulcsa

by | márc 13, 2023 | kiemelt-4, Munkaadók - HR Blog

Az egyre növekvő piaci verseny, a szakemberhiány és a gazdasági változások miatt a toborzás egyre nagyobb kihívást jelent a munkáltatók számára. Sok cégnek nincs megfelelő erőforrása és ideje, hogy hatékonyan és eredményesen kezelje a toborzási folyamatokat, ezért egyre több KKV és vállalat dönt a kiszervezett toborzás mellett. Milyen előnyökkel jár a toborzás kiszervezése és miért érdemes a cvonline.hu toborzási szolgáltatásait választani? Ebben a cikkben részletesen írunk róla.

kiszervezett toborzás előnyei

A toborzási folyamat nehézségei

A toborzás egy időigényes és nehéz folyamat, ami nem csak annyiból áll, hogy meghirdetjük az állást és várjuk a jelentkezőket, így sajnos sok szervezetnek nehézséget okozhat. A toborzási folyamatban többek között foglalkozni kell az álláshirdetés tartalmával, a megfelelő platformok megkeresésével, a jelöltek előszűrésével és az interjúkkal is. Ráadásul sok esetben nem elegendő csak hirdetni, hiszen azzal a passzív álláskeresőket nem lehet elérni. Mindezek a folyamatok sok időt, energiát és pénzt igényelnek.

A kiszervezett toborzás előnyei

A toborzás kiszervezése költséghatékonyság

Az elsődleges ok, amiért a cégek kiszervezik a toborzási folyamatot, az az, hogy ez egy költséghatékonyabb megoldás, mint a saját erőforrások felhasználása, ami drága és kiszámíthatatlan lehet. Amikor egy cég kiszervezi a toborzást, pontosan látja, hogy milyen költségekkel fog járni az új munkatárs megtalálása, nem merülnek fel váratlan költségek, nem folyik ki a pénz a kezükből, mert például rossz platformon hirdették meg az állást.

Szakértelem és időtakarékosság

A második fő ok, amiért a cégek kiszervezik a toborzási folyamatot, az az, hogy a toborzási szakemberek tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek a folyamatokban, amivel jelentős időt lehet megtakarítani. A toborzók nem csak a toborzási folyamatot végzik el, hanem a jelöltek előzetes szűrését és az interjúztatást is.

A toborzási szakemberek megfelelően képzettek és gyakorlottak az álláshirdetések tartalmának megírásában, jól ismerik az aktuális toborzási és piaci trendeket, tudják, hol és hogyan lehet megtalálni az aktív és a passzív álláskeresőket, így biztosak lehetünk abban, hogy a lehető legjobb jelölteket továbbítják.

A kiszervezett toborzás jobb minőségű jelölteket biztosít

A toborzási szakemberek által végzett folyamatoknak köszönhetően az újonnan felvett munkavállalók általában jobb minőségűek és jobban illenek a cég kultúrájához és értékeihez. Mivel a szakemberek leszűkítik a jelöltek számát, így csak azokkal az emberekkel kerülünk kapcsolatba, akik valóban illeszkednek a mi céges profilunkhoz és értékeinkhez. Ez jelentős javulást eredményez a munkavállalók minőségében és hosszú távú alkalmazásában is.

Konklúzió: A kiszervezett toborzás mellett számos előny szól

A toborzás kiszervezése a kisebb cégek és nagyobb vállalatok számára is egy igazán előnyös megoldás, különösen azok számára, akik a költséghatékonyság és az időtakarékosság mellett a jobb minőségű jelöltekre és a rugalmasságra is törekednek. A toborzási szakemberek szakértelme és tapasztalata biztosítja, hogy az álláshirdetések megfelelő platformokon jelenjenek meg, elérik a passzív álláskeresőket, az előzetes szűrés és az interjúztatás segítségével pedig csak a legjobb jelöltek kerülnek kiválasztásra.

Milyen toborzási szolgáltatásokkal teheted könnyebbé hétköznapjaid?

Előszűrés: a költséghatékony toborzás

Az egyik népszerű szolgáltatásunk az előszűrés. Ez egy költséghatékony megoldás a megfelelő készségekkel, tapasztalattal és potenciállal rendelkező jelöltek mielőbbi megtalálására. Az előszűrés során Recruiter szakértőnk kiválasztja a legmegfelelőbb jelölteket a megadott kritériumok alapján, és garantáltan 3 elfogadott jelöltet biztosít 30 munkanap alatt. Ez lehetővé teszi a cégek számára, hogy időt és pénzt takarítsanak meg a jelöltek keresése során, és garantáltan a legjobb minőségű jelölteket kapják a pozícióra.

Fejvadászat: piacvezető szolgáltatás a legmegfelelőbb jelölt megtalálásához

Ha a vállalat olyan pozíciókra keres szakembereket, amelyek magasabb szintű tapasztalatot, különleges nyelvtudást vagy mobilitást igényelnek, akkor a fejvadászat szolgáltatásunk a legjobb megoldás. Ügyfeleink a fejvadász szolgáltatás igénybevételével hatékonyan és eredményesen találják meg a megfelelő jelölteket az általuk keresett pozíciókra, és biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb szakembereket kapják a pozícióra. A célunk, hogy a toborzási folyamat végére új munkatárssal gazdagodj, így akár több, mint 3 jelöltet is küldünk, hogy sikeres legyen a munkaszerződés aláírása.

Rapid: a villámgyors social media alapú jelöltkeresés

A rapid toborzási megoldás egy másik nagyszerű lehetőség, amely segíti ügyfeleinket a legjobb jelöltek megtalálásában. A rapid megoldás egy nagyon sikeres social media alapú jelölkereső megoldás, amely lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy akár már másnap megtalálják a lehető legjobb jelölteket.

A kiszervezett toborzás megoldást jelent a céged keresési nehézségeire

Számos sikeres toborzási projekten dolgoztunk már, minden ügyféllel kiemelten foglalkozunk, és egyedi megoldást nyújtunk. Egyetlen telefonbeszélgetés elég ahhoz, hogy felmérjük a keresési igényeket és minél jobban megismerjük a pozíció részleteit, valamint az ideális jelölt jellemzőit.

A megbízás véglegesítését követően a toborzási szakértő kollégáink minden teendőt átvállal. A több százezer jelölt között könnyen eligazodunk, így gyorsan megtaláljuk a releváns jelöltet. Előszűrés és fejvadászat szolgáltatás esetén első körös interjút folytatunk a jelöltekkel, ezzel még jobban felmérjük az alkalmasságukat és a személyes tulajdonságaikat is.

Régóta keresitek az új kollégákat? Vagy egyáltalán nincs kapacitásotok lefolytatni egy keresést? Bízzátok ránk a munka nehezét!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.