Kiszervezett toborzás: Az értékes munkaerő megtalálásának kulcsa

by | márc 13, 2023 | kiemelt-4, Munkaadók

Az egyre növekvő piaci verseny, a szakemberhiány és a gazdasági változások miatt a toborzás egyre nagyobb kihívást jelent a munkáltatók számára. Sok cégnek nincs megfelelő erőforrása és ideje, hogy hatékonyan és eredményesen kezelje a toborzási folyamatokat, ezért egyre több KKV és vállalat dönt a kiszervezett toborzás mellett. Milyen előnyökkel jár a toborzás kiszervezése és miért érdemes a cvonline.hu toborzási szolgáltatásait választani? Ebben a cikkben részletesen írunk róla.

kiszervezett toborzás előnyei

A toborzási folyamat nehézségei

A toborzás egy időigényes és nehéz folyamat, ami nem csak annyiból áll, hogy meghirdetjük az állást és várjuk a jelentkezőket, így sajnos sok szervezetnek nehézséget okozhat. A toborzási folyamatban többek között foglalkozni kell az álláshirdetés tartalmával, a megfelelő platformok megkeresésével, a jelöltek előszűrésével és az interjúkkal is. Ráadásul sok esetben nem elegendő csak hirdetni, hiszen azzal a passzív álláskeresőket nem lehet elérni. Mindezek a folyamatok sok időt, energiát és pénzt igényelnek.

A kiszervezett toborzás előnyei

A toborzás kiszervezése költséghatékonyság

Az elsődleges ok, amiért a cégek kiszervezik a toborzási folyamatot, az az, hogy ez egy költséghatékonyabb megoldás, mint a saját erőforrások felhasználása, ami drága és kiszámíthatatlan lehet. Amikor egy cég kiszervezi a toborzást, pontosan látja, hogy milyen költségekkel fog járni az új munkatárs megtalálása, nem merülnek fel váratlan költségek, nem folyik ki a pénz a kezükből, mert például rossz platformon hirdették meg az állást.

Szakértelem és időtakarékosság

A második fő ok, amiért a cégek kiszervezik a toborzási folyamatot, az az, hogy a toborzási szakemberek tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek a folyamatokban, amivel jelentős időt lehet megtakarítani. A toborzók nem csak a toborzási folyamatot végzik el, hanem a jelöltek előzetes szűrését és az interjúztatást is.

A toborzási szakemberek megfelelően képzettek és gyakorlottak az álláshirdetések tartalmának megírásában, jól ismerik az aktuális toborzási és piaci trendeket, tudják, hol és hogyan lehet megtalálni az aktív és a passzív álláskeresőket, így biztosak lehetünk abban, hogy a lehető legjobb jelölteket továbbítják.

A kiszervezett toborzás jobb minőségű jelölteket biztosít

A toborzási szakemberek által végzett folyamatoknak köszönhetően az újonnan felvett munkavállalók általában jobb minőségűek és jobban illenek a cég kultúrájához és értékeihez. Mivel a szakemberek leszűkítik a jelöltek számát, így csak azokkal az emberekkel kerülünk kapcsolatba, akik valóban illeszkednek a mi céges profilunkhoz és értékeinkhez. Ez jelentős javulást eredményez a munkavállalók minőségében és hosszú távú alkalmazásában is.

Konklúzió: A kiszervezett toborzás mellett számos előny szól

A toborzás kiszervezése a kisebb cégek és nagyobb vállalatok számára is egy igazán előnyös megoldás, különösen azok számára, akik a költséghatékonyság és az időtakarékosság mellett a jobb minőségű jelöltekre és a rugalmasságra is törekednek. A toborzási szakemberek szakértelme és tapasztalata biztosítja, hogy az álláshirdetések megfelelő platformokon jelenjenek meg, elérik a passzív álláskeresőket, az előzetes szűrés és az interjúztatás segítségével pedig csak a legjobb jelöltek kerülnek kiválasztásra.

Milyen toborzási szolgáltatásokkal teheted könnyebbé hétköznapjaid?

Előszűrés: a költséghatékony toborzás

Az egyik népszerű szolgáltatásunk az előszűrés. Ez egy költséghatékony megoldás a megfelelő készségekkel, tapasztalattal és potenciállal rendelkező jelöltek mielőbbi megtalálására. Az előszűrés során Recruiter szakértőnk kiválasztja a legmegfelelőbb jelölteket a megadott kritériumok alapján, és garantáltan 3 elfogadott jelöltet biztosít 30 munkanap alatt. Ez lehetővé teszi a cégek számára, hogy időt és pénzt takarítsanak meg a jelöltek keresése során, és garantáltan a legjobb minőségű jelölteket kapják a pozícióra.

Fejvadászat: piacvezető szolgáltatás a legmegfelelőbb jelölt megtalálásához

Ha a vállalat olyan pozíciókra keres szakembereket, amelyek magasabb szintű tapasztalatot, különleges nyelvtudást vagy mobilitást igényelnek, akkor a fejvadászat szolgáltatásunk a legjobb megoldás. Ügyfeleink a fejvadász szolgáltatás igénybevételével hatékonyan és eredményesen találják meg a megfelelő jelölteket az általuk keresett pozíciókra, és biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb szakembereket kapják a pozícióra. A célunk, hogy a toborzási folyamat végére új munkatárssal gazdagodj, így akár több, mint 3 jelöltet is küldünk, hogy sikeres legyen a munkaszerződés aláírása.

Rapid: a villámgyors social media alapú jelöltkeresés

A rapid toborzási megoldás egy másik nagyszerű lehetőség, amely segíti ügyfeleinket a legjobb jelöltek megtalálásában. A rapid megoldás egy nagyon sikeres social media alapú jelölkereső megoldás, amely lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy akár már másnap megtalálják a lehető legjobb jelölteket.

A kiszervezett toborzás megoldást jelent a céged keresési nehézségeire

Számos sikeres toborzási projekten dolgoztunk már, minden ügyféllel kiemelten foglalkozunk, és egyedi megoldást nyújtunk. Egyetlen telefonbeszélgetés elég ahhoz, hogy felmérjük a keresési igényeket és minél jobban megismerjük a pozíció részleteit, valamint az ideális jelölt jellemzőit.

A megbízás véglegesítését követően a toborzási szakértő kollégáink minden teendőt átvállal. A több százezer jelölt között könnyen eligazodunk, így gyorsan megtaláljuk a releváns jelöltet. Előszűrés és fejvadászat szolgáltatás esetén első körös interjút folytatunk a jelöltekkel, ezzel még jobban felmérjük az alkalmasságukat és a személyes tulajdonságaikat is.

Régóta keresitek az új kollégákat? Vagy egyáltalán nincs kapacitásotok lefolytatni egy keresést? Bízzátok ránk a munka nehezét!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!