5 tipp a csapatkohézió erősítésére távoli munkavégzésnél

by | jan 17, 2024 | kiemelt-3, Munkaadók - HR Blog

A csapatkohézió, vagyis a bizalom, összetartozás erősítése kulcsfontosságú a távoli munkavégzés során, mivel a csapattagok fizikailag távol vannak egymástól, így ez nehezebben alakulhat ki, mint a személyes találkozások alkalmával. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ötletet azért, hogy tudjuk a munkatársak közötti kapcsolatot javítani távoli munkavégzésnél.

online team

1. Rendszeres kommunikáció

Míg az irodai munkavégzésnél jellemző, hogy szóban megbeszélünk feladatokat, rákérdezünk akár a konyhában összefutva egy-egy munkával kapcsolatos dologra, addig ez a távoli munkavégzésnél elmaradozhat.

Emiatt fontos, hogy rendszeresen tartsunk csapatértekezleteket, ahol megoszthatják a kollégák a fejleményeket, ötleteket,terveket és az esetleges kérdéseiket, aggályaikat is egymással. Érdemes videókonferenciát használni, hogy arccal is láthassák egymást, mivel ez segíthet az érzelmi kapcsolatok erősítésében és a félreértések elkerülésében.

2. Célkitűzések és elvárások

Fontos, hogy minden csapattag tisztában legyen a közös célokkal és az elvárásokkal. Ez segíthet abban, hogy mindenki egy irányba menjen, és erősítse a kölcsönös felelősségvállalást.

3. Visszajelzés és elismerés

Ne feledkezzünk meg a pozitív visszajelzésekről és az elismerésekről. Az online környezetben is fontos az elismerés és a pozitív visszajelzés, hogy a csapat tagjai érezhessék a munkájuk értékét. 

4. Online kávézók

Az informális beszélgetések hiánya miatt könnyen elveszhet a személyes kapcsolat. Hozzunk létre virtuális kávézókat vagy más informális beszélgetési lehetőségeket, ahol a csapattagok beszélgethetnek az őket érdeklő, nem munkával kapcsolatos témákról is.

5. Virtuális csapatépítő tevékenységek

Szervezzünk virtuális csapatépítő eseményeket, például online játékokat, csoportos tevékenységeket vagy közös kihívásokat. Ezek a tevékenységek segíthetnek a csapattagoknak megismerni egymást szakmai környezeten kívül is.

Fontos, hogy a csapatépítés folyamatos legyen, és a vezető is aktívan részt vegyen benne. A rendszeres kapcsolattartás és a közös célokra való összpontosítás segít a csapatösszetartozás érzésének erősítésében.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.